1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Gençliğin 19 Mayıs coşkusu
Gençliğin 19 Mayıs coşkusu

Gençliğin 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlanırken sportif faaliyetlerde dereceye giren gençlere de ödüller verildi.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar’da sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlere ilçe stadında devam edildi.






2 bin metre koşuda Kız Meslek lisesinden Ayşe Yağcı Birinci olurken, Sağlık Meslek lisesinden Canan Sancak ikinci, Kız Meslek lisesinden Elif Çatan Üçüncü oldu.

Erkeklerde ise 3 bin metre koşusu yapıldı. Pazar Atatürk Lisesi’nden Bayram Çakır birinciliği kazanırken, yine Pazar Atatürk Lisesinden Mehmet Çatan ikinciliği, Endüstri Meslek Lisesinden İlker Taba da üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildiler.

Ayrıca, daha önce düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de taktim edildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri çeşitli sportif gösterilerle devam etti.

Güneysu ilçesinde ise Özel Bilge Lisesi öğrencilerinin gösterileri törenlere renk kattı.








Rize'deki törenlerde ise Vali Kasım Esen, Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı, tören arabası ile öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yaptığı konuşmada, Türk vatanının işgal altına düştüğü bir anda ortaya Mustafa Kemal Atatürk'ün çıktığını ve Kurtuluş Savaşı'nın ateşini yaktığını söyledi.

Konuşmaların ardından 19 mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Güneşli ve sıcak bir havada gerçekleşen törende günün anlam ve öneminin dair konuşmaların yapıldığı sırada, bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Öğrencilerin yardımına öğretmenleri, polisler ve öğrenci arkadaşları yetişti. Saha kenarında hazır bekletilen ambulanslara alınan öğrenciler, sağlık görevlileri tarafından kontrolden geçirildi.

Program tören geçişinin ardından yapılan halk oyunları ve öğrencilerin hazırladığı gösterilerin sunulmasının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum