1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Geriye dönük aidat alınacak mı?
Geriye dönük aidat alınacak mı?

Geriye dönük aidat alınacak mı?

Öz Gıda-İş Sendikası Rize şube başkanı Tevfik Hançeroğlu, yetki almaları halinde geriye dönük aidat almayacaklarını taahhüt etti.

A+A-

Öz Gıda-İş Sendikası Rize şube başkanı Tevfik Hançeroğlu, yetki almaları halinde geriye dönük aidat almayacaklarını daha önce taahhüt ettiklerini, şimdi de aynı davranışı Tek Gıda-İş sendikası'ndan beklediklerini söyledi.

Hançeroğlu, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Serdar ile düzenlediği basın toplantısında, 2011-2012 yıllarını kapsayan kamu toplu iş sözleşmesinin hükümet ile Hak-İş Sendikası arasında imzalandığını söyledi.

Çaykur işçilerinin Hak-İş Sendikasının gayretleri ile 2009-2010 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinden sadece ücret zammı olarak yararlandıklarını, bir değişiklik olmazsa bu sözleşmeden de aynı şekilde yararlanacaklarını anlatan Hançeroğlu, ancak ikramiye, aylık sosyal yardım ödemesi ve diğer sosyal hak kalemlerindeki artıştan yararlanamadıklarını ifade etti.

Bunun, yetki ihtilafı devam eden kamu işletmelerindeki sözleşme uygulamasının Maliye Bakanlığının vermiş olduğu görüşe göre yapılmasından kaynaklandığını belirten Hançeroğlu, ''Bakanlığın bu görüşüne göre imzalanan sözleşmenin ücret artışı dışındaki parasal hakları uygulanmamaktadır. Çünkü yetki ihtilafı sona erdiğinde yetki alacak olan sendika, geriye dönük sendika aidatı talebinde bulunacağından ücret artışı dışındaki ikramiye, aylık sosyal yardım ve diğer sosyal hak kalemlerindeki artış ve bu artışların geriye dönük farkları çalışanlara ödenememektedir'' dedi.

Hançeroğlu, Öz Gıda-İş Sendikası olarak yetki almaları halinde geriye dönük aidat almayacaklarını daha önce taahhüt ettiklerini, şimdi de aynı davranışı Tek Gıda-İş sendikası'ndan beklediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

''Ardından bu talebimizi iki sendika olarak noter kanalı ile ÇAYKUR Genel müdürlüğüne ve Kamu İşveren Sendikasına birlikte taahhüt edelim. Böylece ÇAYKUR işçileri 30 aydır alamadıkları ikramiye ve sosyal hak kalemlerindeki haklarından, imzalanan sözleşmelerdeki gibi yararlansın. Bu hakların geriye dönük birikmiş farklarını ÇAYKUR işçileri cebine koysun. Bu farklar mevsimlik işçiler için bin lira, kadrolu işçiler içinse yaklaşık 2 bin lira civarındadır. Bu teklifimize Tek Gıda-İş Sendikası'ndan cevap bekliyoruz.''

Serdar ise, Öz Gıda-İş Sendikası olarak ÇAYKUR işçilerinin haklarına bir an önce kavuşması için dün olduğu gibi bugün de her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum