1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Gitmeyen ayakların Kaçkarlar’da mücadelesi
Gitmeyen ayakların Kaçkarlar’da mücadelesi

Gitmeyen ayakların Kaçkarlar’da mücadelesi

30 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonrasında ayaklarını kullanamayan Yaşar Çelik Çamlıhemşin İlçesine bağlı Yağmurlu Köyü’nde yaşıyor.

A+A-

22 yıldır yatağa bağımlı yaşayan ve iki yıldır evde sağlık hizmetlerinden yararlanan Yaşar Çelik bu uzun süreçte yaşadığı sağlık sorunları ile mücadele ederken bir yandan da yaşama tutunan davranışlarıyla herkese örnek oluyor.

30 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonrasında ayaklarını kullanamayan Yaşar Çelik Çamlıhemşin İlçesine bağlı Yağmurlu Köyü’nde yaşıyor. Bir yandan hastalığı ile mücadele ederken yaptığı çalışmalarıyla hayat mücadelesinden de kopmadığını gösteriyor.  Çelik, hayata dair yaşadıklarını, yaşayamadıklarını, isyanlarını ve umutlarını kaleme aldığı; ‘Dört mevsim, Gitmeyen ayakların gezgin düşünceleri ve Yorgun’ isimli 3 farklı şiir kitabı ile yansıttı.

yasar2.jpg

Çelik, yaptığı açıklamada; “Elimden geldiğince engelli hakları konusunda çalışmalar yapmaya ve bu konularda mücadele etmeye çalışıyorum. Yaşadığımız coğrafyada bilindiği gibi düz alan çok az ve gidebildiğim her yere tekerlekli sandalye ile gitmek zorundayım. Bu şartlarda çok zor ama yatağa bağımlı kalmamak için bu halimle 4 yıl köy muhtarlığı yaptım kendi haklarım ve engelliler konularında çeşitli mücadeleler verdim. Sağlık kurumlarına bile gidebildiğim sürece tekerlekli sandalye ile kendim gitmeye çalışıyorum,  gidemediğim zamanlarda Aile hekimliğinden, Kaçkar Devlet Hastanesi ambulans hizmetlerinden ve Çamlıhemşin Toplum Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri biriminden destek alıyorum, sağ olsunlar aradığım zamanlarda desteklerini esirgemiyorlar” dedi.

yasar1.jpg

Yaşar Çelik,  engelli ya da yatağa bağımlı olan hastaların sürekli tüketmekten ziyade ellerinden geldiğince üreterek hayata tutunmaları gerektiğini belirterek, “Toplum bizlere acıyarak bakmasın. Herkes birer engelli adayıdır. O yüzden hem bizim hem de olabilecek engelliler için hala yapılması gereken çok şeyler var.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum