1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. GÖNÜL ELÇİLERİ HEMŞİN'DE TOPLANDI
GÖNÜL ELÇİLERİ HEMŞİN'DE TOPLANDI

GÖNÜL ELÇİLERİ HEMŞİN'DE TOPLANDI

Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında, Hemşin’de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

A+A-

Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ve tüm Türkiye genelinde uygulanan ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında, Hemşin’de tanıtım toplantısı yapıldı.

Hemşin Kaymakamı Faruk Erdem ve eşi Mehtap Erdem ile Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, ilçedeki resmi kurum temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği toplantı, Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

gonulelcileri05.jpg

Gönül Elçileri projesinde ilk olarak söz alan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Zeynep Görücü, anlamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Belki Bir sıcak çorbayla yürekleri ısıtabilir, bir bardak suyla gönülleri serinletebiliriz. Bu desteği sağlamak dünyanın en güzel davranış biçimi ve dolaylı yollarla kişiye yansıması manevi doyumların en güzeli olsa gerek. Bu proje oluşmadan önce aramızda mutlaka bildiğimiz ya da bilmekten mutluluk duyacağımız gönül elçilerimiz vardır. Aslında farkında olmadan hepimiz birer gönül elçisi değil miyiz?  Bizler gönü elçileri olarak sahada birleşerek kimsesizlerin kimsesi güçsüzlerin gücü her anlamda onların yanında olmalıyız” dedi.

gonulelcileri04.jpg

Bu projenin ana temasının "gönüllülük" esasına dayandığını söyleyen Kaymakam Faruk Erdem’in eşi Mehtap Erdem ise "Gönül kelimesi, kalp kelimesi ile karşılanamayan, tarif edilemeyen, sadece yaşanabilen hissedilebilen bir kelimedir. Gönül aynı anda hem ruh, hem bedendir. Gönül aynı anda hem zihin ve mantıktır hem de hizmet ve sevdadır. Bizler tarihi, kültürel ve dini değerlerimiz doğrultusunda insana hizmeti kendimize düstur edinmiş, yaratılanı yaratandan ötürü sevmiş, halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş bir ecdadın torunlarıyız. Öksüz bir çocuğun başını okşamak, yaşlı bir kişinin hatırını sormak, merdivenden inen engelli bir vatandaşımıza yardımcı olmak, yediğimiz simidin diğer yarısını arkadaşımıza vermek hemen hepimizin günlük hayatta yaptığımız iyiliklerdir. İşte bizler bu projeyle aslında günlük hayatta yaptığımızın çevreye duyurulması toplumsal bir hareketlilik ve bilinç oluşturulması için Hemşin’deki iyiliksever insanlara ulaşmaya çalışıyor ve daha düzenli ve birlikte hareket etme hazzıyla yardımlarımızı sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bizler her zaman gönül elçisi olarak yaşlının, yetimin, yoksulun yanında olacağız. Bize düşen şey empati yapabilmek. Birbirimizi anlayabilmek, çözüm üretebilmek için bütün gücümüzü kullanacağız. Özelde Hemşin için bir şeyler yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağımızı umuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gönül Elçileri Projesi Hemşin İlçe Koordinatörü Özlem Pehlivan ve koordinatör yardımcısı Merkez İlk- Ortaokul Rehber Öğretmeni Hasan Uğuzdeğer, konuyla ilgili tanıtım sunumu ve açıklamalarda bulundu.

gonulelcileri01.jpg

Daha sonra örnek Gönül Elçisi olarak Mutlu Mahallesinde yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç olan vatandaşlara yönelik yapmış olduğu fedakâr çalışmalarından dolayı, Melek Gaçim'e Kaymakam Faruk Erdem tarafından sertifika verildi. 

gonulelcileri03.jpg

Ödül töreni sonrası projenin anlamıyla ilgili açıklamalar yapan İlçe Kaymakamı Erdem, "Yaşlılarımıza maddi yardımlar yapıldığı halde yaşlı ve bakıma muhtaç olduklarından sıcak bir yemek pişiremiyorlar, evlerinin temizliklerini yapamıyorlar, konuşacak bir kişi dahi bazı zamanlar bulamıyorlar. Aslında bu projenin hedefi bu gibi insanlara hiçbir karşılık beklemeden fedakârca bu işleri yapacak gönül elçileri bulmaktır. Bugün buradaki katılım çok yoğun ve özellikle kadınlar burayı doldurmuş durumda. Bu da duyarlılığın boyutlarını sergiliyor. Bundan sonraki çalışmalarda sizlerden yardım ve desteğinizi bekliyorum." ifadelerini kullandı.

gonulelcileri02.jpg

Projeyle ilgili soru cevap bölümünde katılımcıların bilgi edinmek istedikleri konularda İlçe Milli Eğitim Müdürü Azim Önal, SYD Vakfı Müdürü Zeynep Görücü, İlçe Proje Koordinatörü Özlem Pehlivan ve Koordinatör Yardımcısı Hasan Uğuzdeğer açıklamalarda bulundular. Soru ve taleplerin alınmasının ardından toplantı sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum