1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Güneysu'da tapu sevinci
Güneysu'da tapu sevinci

Güneysu'da tapu sevinci

Başbakan Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi'ne bağlı Dumankaya Köyü'nün komşu köyü olan Yeşilköy sakinleri, 57 yıl sonra tapularına kavuştu.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'nin Güneysu İlçesi'ne bağlı Yeşilköy sakinleri 57 yıl sonra tapularına kavuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi'ne bağlı Dumankaya Köyü'nün komşu köyü olan Yeşilköy sakinleri, 57 yıl sonra tapularına kavuştu. Rize Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü tarafından Yeşilköy'de başlatılan kadastro çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Köy sakinleri tapularını bugün Yeşilköy'de düzenlenen bir törenle aldılar. Törene Rize Valisi Kasım Esen, Tapu Kadastro Trabzon Bölge Müdürü Şükrü Demir, Tapu Kadastro İl Müdürü Mehmet Bıyık, Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize İl Başkanı Hasan Karal ve çok sayıda köylü katıldı.
Törende konuşan Rize Tapu Kadastro İl Müdürü Mehmet Bıyık, 57 yıl sonra Yeşilköy sakinlerinin tapularına kavuştuğunu belirterek "İlimizde kadastro çalışmaları 1950 yılında başladı. 2005 yılına kadar Rize'nin sadece yüzde 62'sinin kadastrosu tamamlanabildi. Son iki yılda ise çalışmalar hızlandırılarak bu rakam yüzde 89'a çıkartıldı. 2006 yılı içerisinde 24 köy de 27 bin adet tapu çıkartıldı. Yeşilköy'de 885 vatandaşımızın tapuları çıkartıldı. 2007 yılı içerisinde ilimizde 17 köyün daha kadastro çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.
Rize Valisi Kasım Esen, bölge insanının toprağa verdiği öneme dikkat çekerek "Rize'de toprak çok kıymetli. Kıymetli olduğu için kadastro çalışmalarında zorluk çekiliyor. Bir devletin çağdaş ve güçlü olabilmesi için nüfus sayımının sağlam yapılması, gayrimenkullerinin belirlenmesi ve ekonomik kaynaklarının iyi hesaplanması gerekmektedir. Bugüne kadar maalesef gayrimenkullerimizin hesabını yapamıyorduk. Geçmişte bir orman yasası çıktı. O zaman vatandaşlarımızın orman alanı gösterilen arazileri için itiraz etmeleri gerekiyordu. Bu yasanın duyurulması sağlıklı yapılamadı. Vatandaşlarımız o dönemlerde itiraz etmeleri gerekirken itiraz etmediler. O dönemler eğreti otu bulunan yerler orman arazisi sayılmış. Bugün ise bu yerlerde çay bahçeleri bulunuyor. Kadastro halen buraları orman gördüğü için vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bunun çözümü biraz zor olacak. Bu nedenle önce ihtilafı bulunmayan yerlerin kadastrosunu çıkartıp ihtilaflı yerleri sonraya bırakıyoruz. Aynı ihtilaflar dere yataklarında da geçerli. Çalışmaların hızla tamamlanabilmesi için köylülerimizden kadastro görevlilerine yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Vali Esen, daha sonra sırayla tapu sahiplerinin tapularını dağıttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız