1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hacaloğlu’ndan RTEÜ’ye binlerce kitap
Hacaloğlu’ndan RTEÜ’ye binlerce kitap

Hacaloğlu’ndan RTEÜ’ye binlerce kitap

Gazeteci-Yazar Yücel HACALOĞLU Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kütüphanesine 5279 kitap ve 2451 süreli yayın bağışladı.

A+A-

Eşi Türkan HACALOĞLU ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ’ı makamında ziyaret eden Gazeteci-Yazar Yücel HACALOĞLU, memleketi Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin kısa sürede her alanda gelişmesi ve büyümesinden çok memnun olduğunu, buna katkı sağlayan başta Üniversite Rektörü olmak üzere emeği geçen herkese müteşekkir olduklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ, misafirleri ile beraber daha sonra Üniversitenin Merkez Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

hacaloglu2.jpg

RTE Üniversitesi Genel Sekreteri ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza KÖROĞLU’nun da eşlik ettiği ziyarette Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Halil VELİOĞLU, 5279 kitap ve 2451 süreli yayından oluşan koleksiyonunu kütüphaneye bağışlayan Yücel HACALOĞLU ile beraberindekilere okuma çalışma salonlarını gezdirerek, kütüphanenin ulaştığı kitap sayısı ve kitapların tasnifi konusunda bilgiler verdi.

VELİOĞLU,  24 bin 700 Basılı Kitap, 200 CD-DVD, 555 Bitirme Tezi, 113 Yüksek Lisans Tezi, 39 bin 071 E-Dergi, 53 bin 16 E-Kitap ve 19 Abone Veri Tabanı sayısına ulaşan Merkez Kütüphanenin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerine, akademik-idari personele ve üniversite dışından gelen araştırmacılara hizmet verdiğini, kütüphane kaynaklarına kampüs dışından da erişilebildiğini vurguladı.

hacaloglu1.jpg

Açık raf sistemi uygulanan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kütüphanede sınıflama sistemi olarak da Amerikan Kongre Kütüphanesi (Library of Congress Classification Systems- LC) sınıflama sistemi kullanılıyor.

Konu başlıkları İngilizce ve Türkçe olarak verilirken okuyucu hizmetleri ve teknik hizmetler Yordam Kütüphane Otomasyon programı üzerinden yapılıyor.

Hafta içi 08:00/20:00 ve hafta sonu 09:00/17:00 saatlerinde kesintisiz hizmet veren kütüphanede, ayrıca okuyucular kitapların bibliyografik bilgilerine http://kutuphane.rize.edu.tr/  (http://kutuphane.erdogan.edu.tr/) adresinden ulaşabilme imkânı sağlanıyor.

2012 yılı bütçesi 500 Bin TL (veri tabanı 300 Bin TL, kitap alımı 200 Bin TL) olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kütüphanenin 2013 yılı bütçesi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ’ın talimatı ile 550 Bin TL’ye (veri tabanı 350, kitap alımı 200 bin) yükseltildi.

RTE Üniversitesi Merkez Kütüphanesine sağladığı katkıdan dolayı adını yaşatmak amacıyla yaptırılan panodan duyduğu memnuniyeti ifade eden gazeteci-yazar Yücel HACALOĞLU, üniversitenin gelişmesi için kitap bağışının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

5279 kitap ve 2451 dergiyi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine kazandıran Yücel HACALOĞLU, kitap bağışında bulunma konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, günün anısına Yücel HACALOĞLU’na şilt, beraberindekilere ise çeşitli hediyeler verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi ve Parlamento Muhabirleri Derneği üyesi olan ve basın şeref kartına sahip gazeteci yazar HACALOĞLU, Rize’nin Fındıklı İlçesi’nden.

Sevenlerin Kalemiyle Peyami Safa, Neden Köy Enstitüsü Değil, Masonlar ve İsimler, Günümüzde Çin, Namdar Rahmi Karatay ve Şiirleri başta olmak üzere seksenin üzerinde kitabı bulunan yazar HACALOĞLU’nun muhtelif dergi ve gazetelerde yayınlanmış yüzlerce yazısı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız