1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hem oruç tutuyor hem de çay biçip satıyorlar
Hem oruç tutuyor hem de çay biçip satıyorlar

Hem oruç tutuyor hem de çay biçip satıyorlar

Ramazan ayının bu yıl çay hasat sezonuna denk gelmesi çay üreticileri için orucun zor geçmesine neden oluyor.

A+A-

Ramazan ayının bu yıl uzun günlere ve yaz sıcağına denk gelmesi önceki yıllara kıyasla oruç tutanların biraz daha fazla zorlanmasına neden olurken, Rize’de Ramazan ayının aynı zamanda çay hasat sezonuna denk gelmesi üreticileri bir hayli zorladı.

cay1.20130710230244.jpg

Ürünün dalında kartlaşmaması için çay bahçelerine girmek zorunda olan üreticiler, sıcaktan ve susuzluktan en az oranda etkilenmek için günün ışıması ile bahçelere giriyor. Kimi üreticiler güneşin en etkili olduğu öğle saatlerinde bahçelerinden çıkıyor. Üreticiler; aşırı sıcak, hem ve oruçlu olmalarına rağmen çaylarını toplayıp alım noktalarına teslim ediyor.

cay2.20130710230304.jpg

Üreticiler yaptıkları açıklamalarda, “Sıcakta çalıştığımız için su kaybediyoruz. Su ihtiyacımız fazla oluyor. Ancak yapacak bir şey yok. Orucumuzu da tutacağız çayımızı da toplayıp satacağız. Bazen dilimizin kuruduğu oluyor. Sıcaktan en az oranda etkilenmek için güneşin doğması ile bahçeye giriyoruz. Çok sıcak olunca ara vermek zorunda kalıyoruz. Basın hiç durmadan 8 saat boyunca çay topluyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum