1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. HEMŞİN TRT EKRANLARINA TAŞINACAK
HEMŞİN TRT EKRANLARINA TAŞINACAK

HEMŞİN TRT EKRANLARINA TAŞINACAK

TRT Müzik`te her hafta yayınlanan, “Mimino” programının çekimleri Rize’nin Hemşin ilçesinde yapıldı.

A+A-
PROGRAMI BAYAR ŞAHİN HAZIRLIYOR
Gürcüce “Atmaca” anlamına gelen “Mimino”, bu hızlı avcı kuşların her yıl Kafkasya’dan Karadeniz’e izledikleri göç yolları üzerindeki bölgelerin müzikleri ve halk danslarını ekran başındaki izleyicilerle buluşturuyor. Bayar Şahin'in sunduğu programda, müzikseverler Gürcü, Megrel halk şarkılarının, Acara danslarının, Karadeniz horonlarının yükselen tempolarında ve Gürcistan ve Karadeniz’in doğal güzellikleri eşliğinde müzikal bir yolculuğa çıkıyorlar. Her bölümünde Kafkasya'dan Karadeniz'e tabiat harikası bölgelerin ziyaret edildiği programda, izleyiciler özgün dillerinde çalınıp söylenen halk şarkıları ve dansları aracılığıyla farklı kültürlerle tanışma imkânı buluyor. 
 
HEMŞİNLİ MUSTAFA GÖKAY FERAH'IN TÜRKÜLERİ
Programın bu hafta ki çekimlerini yapmak için Hemşin’e geldiklerini ifade eden program yapımcısı ve sanatçı Bayar Şahin, “TRT’de şu ana kadar programımızın 9 bölümü yayınlandı. Kafkasya’dan Karadeniz’e kültürleri şarkıları türküleri ekranlara taşıyan bir program hazırlıyorum. TRT Müzik’te her hafta yayınlanan Mimino programının çekimleri için Hemşin ilçemize geldik. Mustafa Gökay Ferah arkadaşımızın türküler söylemesinin ardından halk oyunları ekibi gösteri yapacak" dedi.
 
HEMŞİN TRT EKRANLARINA TAŞINACAK
Hemşin’in muhteşem doğasının içinde otantik yapısının varlığını şarkılar ve türküler ile ekranlara taşıyacaklarını ifade eden sanatçı Bayar Şahin; "Amacımız yöremizi en iyi şekilde tanıtmak, bunun için buradayız. Yayınlanan programın ardından Hemşin’e sihirli kutu denilen televizyonun çok büyük katkıları olacaktır. Bu güzel doğanın bir kez daha ekranlardan insanların evlerine konuk olmasına vesile olacaktır. Bir de şarkıların türkülerin oyunların yarınlara taşınması için çok büyük katkısı olacak" diye konuştu. 
 
HEMŞİN'E HAYRAN KALDI
Hemşin’e ilk kez geldiğini söyleyen Bayar Şahin, "İlçe tek kelime ile büyüleyici doğası ile benide büyüledi. O kadar cömert davranmış ki Allahım, yeşilin her tonunu vermiş buraya. Hemşin’e gelince belediye başkanımız Halim Kazım Bekar’ı ziyaret ettik. Sağ olsun bizimle ilgilendi. Bize ilçesinde kucak açtı imkan verdi. Her Salı 17.30 da yayınlanan programımızı izleyicilerden ricamız seyretsinler” diye konuştu. 
 
KÜLTÜRÜMÜZ EKRANLARA TAŞINACAK
Program çekimleri için ilçeye gelen ekibi kabul eden Hemşin Belediye Başkanımız Halim Kazım Bekar ekibe hoş geldin diyerek, "Bölgemizin tanıtımı için yapılan bu programın faydalı olacağını düşünüyorum. Kültürümüz ve türkülerimiz ekranlara taşınacak. Bu tür programların ve tanıtımların gelecekte de ilçemizde yapılması için girişimlerimiz taleplerimiz olacak. Ekip üyelerinden dileğim ilçemizi en iyi şekilde görüntüleyip ekranlara taşımalarıdır" şeklinde konuştu. (Rizedeyiz) 
 
 
 





 

 
 
 
 
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum