1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'de açılan müzik evinin ilk konukları imamlar oldu
Hemşin'de açılan müzik evinin ilk konukları imamlar oldu

Hemşin'de açılan müzik evinin ilk konukları imamlar oldu

Hemşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Hemşin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan mini Konservatuvar niteliğindeki müzik evinde ilk program din görevlileri ile gerçekleştirildi.

A+A-

İlçe Kaymakamı Hamza Türkmen, Belediye Başkanı Halim Kazım Bekâr, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kambur, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Çevlik, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hızır Hatırnaz ve diğer kurum amirlerinin katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen müzik evinde ilk etkinlik olarak Hemşin Müftülüğünde görev yapan din görevlilerine ses eğitimi kursu verilmeye başlandı. Müzik Öğretmeni Hamit Baver Birden yönetiminde örnek çalışmaların sunumu yapıldı.

hems7-002.jpg

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hızır Hatırnaz, müzik evi hakkında bilgi vererek, “Bu müzik evini planlarken, her yaştan insanımızın burada müzik adına vakit geçirebileceği, kendini geliştirebileceği, yeteneklerini ortaya koyabileceği bir ortam oluşmasını hedefledik. Tulum, bağlama, bendir, gitar, org, ney gibi müzik aletlerimiz mevcuttur. Amacımız mini bir konservatuvar oluşturmaktır. Özellikle ilçemizdeki gençlerin yeteneklerini geliştirmek için fırsat oluşturmaktır. Önümüzdeki süreçte yöresel sanatçılarımızı da davet ederek, bu müzik evinde yapılacak çalışmaları ileri seviyelere taşımaktır. Şu an itibarı ile burada ses eğitimi ve tulum eğitimi adı altında iki kursumuz çalışmalarına devam etmektedir. Bu müzik evi oluşturulurken başta Kaymakamımız Sayın Hamza Türkmen, Belediye Başkanımız Sayın Halim Kazım Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Kambur, Usta Öğreticilerimiz Öğretmenimiz Hamit Baver Birden ve Muammer Murat Avhan’a, katılımlarından dolayı kurum amirlerimize, vatandaşlarımıza teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

video1.png

hems11-001.jpg

hems9-002.jpg

hems8-002.jpg

hems10-001.jpg

hems6-002.jpg

hems5-003.jpg

hems4-004.jpg

hems3-004.jpg

hems2-005.jpg

hems1-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum