1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'de ekoturizm konferansı
Hemşin'de ekoturizm konferansı

Hemşin'de ekoturizm konferansı

TEMA Vakfı Rize Temsilciliği’nin Hemşin Gençlik Projesi kapsamında düzenlediği ekoturizm konferansı Hemşin’de yapıldı.

A+A-

Hemşin Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Rize Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları; Yrd. Doç. Dr Cengiz Bayraktar ve Yrd. Doç Dr. İlhan Turan katıldı.
Konferansa Hemşin Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Belediye Başkanı Başar Cumbur, muhtarlar, Hemşin Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını TEMA Vakfı Rize Temsilcisi ve Hemşin Gençlik Projesi sorumlusu Nevzat Özer yaptı. Hemşin’in bitkisel ve yaban hayatıyla çok önemli zenginliklere sahip olduğunu, bunun ekoturizm açısından önemine değinerek, Uzungöl ve Ayder’deki yanlışlara düşülmemesi için bu eğitimleri düzenlediklerini belirtti. Amaçlarının Hemşin doğasını koruyarak yerel halkın geçim imkânlarını artıracak koruma- çok yönlü yararlanma anlayışı çerçevesinde çevre bilinci yaratmak, doğal, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak olduğunu belirtti.

Hemşin Belediye Başkanı Başar Cumbur ise ilçelerinin HES Projeleri ve taş ocaklarının tehdidi altında bulunduğunu belirterek “Turizm bir sektör olarak gelişecekse her şeyden önce onun sermayesi olan doğamızı korumak zorundayız” dedi.
Konferansta konuşan Hemşin Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi; küresel ısınma senaryolarının Doğu Karadeniz’i, Hemşin’i çok önemli hale getirdiğini belirterek gelişecek turizm aktivitelerine bilinçli bir halk olarak hazırlıklı olunması gerektiğine işaret etti.
Rize Üniversitesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Cengiz Bayraktar da yaptığı sunumda, doğa sporlarından örnekler vererek Hemşinli gençleri kısa bir süre sonra turist rehberleri olarak görmek istediklerini söyledi.
Çayeli Eğitim Fakültesi’nin diğer dekan yardımcısı Yrd. Doç.Dr. İlhan Turan ise yaptığı konuşmada ekoturizmin kitle turizmden farklı olduğunu belirterek, “Bu turizmi ekonomik ve kültürel seviyesi yüksek, kalış süresi uzun, çevreye ve kültürel değerlere en az zarar veren, yerel halkın her şeyi ile katıldığı bir faaliyet olarak düşünebiliriz” dedi.
Konferans sonrası Proje Grubunca hazırlanan “Bulutlar ülkesinin saklı cenneti HEMŞİN” adlı tanıtım broşürü öğrenciler tarafından halka dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız