1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'de gölette ödüllü yüzme yarışı!
Hemşin'de gölette ödüllü yüzme yarışı!

Hemşin'de gölette ödüllü yüzme yarışı!

Hemşin Göleti’nde toplam 17 bin 500 TL ödüllü yüzme yarışması yapılacak.

A+A-

Hemşin ilçesinde her yıl Eylül ayında MAHA adıyla yapılması planlanan yüzme yarışlarının ilki 6 Eylül’de Hemşin Göleti’nde start alıyor.

MAHA kelimesi “SIU” Kızılderilileri dilinde, AKINTIYA KARŞI YÜZEN ADAM anlamına geliyor. Birinciye 10 bin TL, toplamda ise 17 bin 500 TL ödül verilecek olan yarışma, Hemşin ilçesinde geçen yıl oluşturulan gölette yapılacak.

YARIŞLAR CUMARTESİ SAAT 11.00'DE

Hemşin Belediyesi tarafından organize edilecek olan yarışmada; yarışma başlangıç noktası olarak Hemşin Regülatörü, bitiş noktası ise Hemşin Gölü bitiş olarak belirlendi. Yarışma tarihi ve saati 06.09.2014 11:00’dir. Yarışmacıların yarışma gününe kadar en geç 10:45’e kadar yarışma alanında hazır bulunulması gerekmektedir. Belirtilen saatte hazır bulunmayan yarışmacının yerine yedek yarışmacı katılacaktır. Bu durumda yarışma hakkını kaybeden yarışmacı herhangi bir hak talebinde bulunamaz. Yarışmaya yalnızca erkek yüzücüler katılabilecektir. Yarışmaya katılmak için herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL

Yarışmanın; Birincilik ödülü 10 bin TL, İkincilik ödülü 5 bin TL, Üçüncülük ödülü ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi.

Yarışmada diğer koşullar ise şöyle belirlendi.

1- Yarışmaya katılanlara; Havlu, Bornoz, Çanta, T-shirt, Terlik hediye edilecektir.
2- Ödüller, yarışma bitiminden sonra yarışma alanında düzenlenen tören ile verilecektir.
3- Yarışmaya katılım için yaş aralığı 18-40 yaş aralığıdır.
4- Yarışmacılar yarış sırasında kullanacakları mayo,bone,gözlük vs. ekipmanları kendileri temin edeceklerdir.
5-  Yarışma alanında Soyunma Odası, Duş ve Tuvalet (cami yanı) bulunacaktır.
6- Yarışma sırasında Hakem ve Can kurtaran ekibi ve Ambulans bulunacaktır.
7- Yarışmacılar, yüzme bildiklerini, can kurtaran olsa bile herhangi bir tehlike esnasında kendilerini kurtarabilecek yetenek ve deneyime sahip olduklarını yarışmaya katılarak kabul etmiş sayılırlar.
8- Hava koşulları veya farklı bir nedenden dolayı yarışma iptal edilirse, yarışmacılar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.
9- Yarışı bitirmek için belli bir süre koşulu ve müsabaka anlayışı yoktur. Varış noktasına ulaşan ilk 3 kişi ödülü hak kazanacaktır.
10- Yüzme stili (yüz üstü, sırt üstü, kurbağalama, kelebek) kişinin tercihidir. Katılımcı istediği stilde yüzebilir.
11- Yarışma sırasında diğer yüzücüleri rahatsız edecek (itme, saygısız davranışlarda bulunma, dikkatini dağıtmaya çalışma, bağırma vb.) gibi centilmenlik dışı davranışlar sergileyenler yarışma kurallarını ihlal etmiş sayılırlar.  Yarışmacı bu tip durumlarda diskalifiye edilir ve hiçbir ödül kazanamaz ve hiçbir şekilde hak iddia edemez. 12- Süratini artıracak şekilde palet, parmak arası perdesi vb. araçlar kullanmak yasaktır.
13- Hakemin işaretiyle tüm yarışmacılar aynı anda yarışa başlayacaktır.
14- Yarışmacı herhangi bir problem veya hayati tehlike hissettiği anda yarışmaya devam etmemeli, yarışı terk etmelidir.

Son Başvuru Tarihi 1 EYLÜL

İrtibat Tel: 0546 422 15 78 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum