1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'de yeni ilçe Başkanı Mehmet Mataracı
Hemşin'de yeni ilçe Başkanı Mehmet Mataracı

Hemşin'de yeni ilçe Başkanı Mehmet Mataracı

Mevcut başkan Mustafa Şentürk'ün aday olmadığı AK Parti Hemşin 5. olağan kongresinde Mehmet Mataracı tek liste ile girdiği seçimde yeni ilçe başkanı oldu.

A+A-

AK Parti Hemşin ilçe başkanlığı 5. olağan kongresinde mevcut başkan Mustafa Şentürk aday olamazken, Mehmet Mataracı tek liste ile girdiği seçimde yeni ilçe başkanı oldu.


Hemşin Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan kongreye İl Başkanı Hikmet Ayar, , İl yönetim kurulu üyeleri, Hemşin Belediye başkanı Halim kazım Bekar, Pazar Belediye başkanı Ahmet Basa, İl kadın kolları başkanı Nuran Alim ve yönetimi, İl gençlik kolları başkanı Abdullah Oğuz Hut ve yönetimi, köy ve mahalle başkanların yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Kongre ilçe başkanı Mustafa Şentürk'ün konuşmasıyla başladı. Şentürk konuşmasında, AK Parti Hemşin 5. Olağan kongresinin hayırlı olmasını temenni ederek,  göreve gelecek yeni ilçe başkanı ve yönetimine başarılar diledi.

hemsin2.20141119182348.jpg

İlçe başkanı Mustafa Şentürk'ün konuşmasından sonra kongre başkanlık divanı oluşturuldu. İl teşkilat başkanı Avukat Harun Mertoğlu’nun divan başkanlığını yaptığı kongrede saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

AK Parti Rize il başkanı Hikmet Ayar kongrede yaptığı konuşmada, 2002 yılında bu yana yapılan seçimlerde Hemşin’de alınan seçim sonuçlarını okuyarak oy oranı olarak yükselen bir grafiğin ortaya konduğunu belirtti.

hikmetayarci.jpg

Ayar, mevcut ilçe başkanı Mustafa Şentürk ve Hemşin'de ilçe başkanlığı yapmış ve bu başarılarda emeği olan herkese teşekkür ederek şunları söyledi, "Kongreler siyasi partilerin hayatlarında önemli mihenk taşlarıdır. Kongrelerde görev alan arkadaşlarımız bazen yorulabiliyor, şartları değişerek nöbet değişikliği gerekebiliyor. Bu anlamda Hemşin'de de ilçe başkanlığı değişikliğini teşkilat olarak yaptığımız istişarelerde uygun gördük. Hemşin'imizdeki bu kadronun tamamı el ele vererek, 2015 seçimlerini çok daha yüksek rakamlarla hep beraber bitirmiş olacağız. Bu kongremizin Hemşin'imize, Rize'mize ve partimize hayrılar getirmesini yüce Allahtan temenni ediyor, seçilecek olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum."

Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu ile tahmini bütçe okundu. Müzakereler sonrasında raporlar ayır ayrı onaylandıktan sonra oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. İlçe seçim kurulu başkanlığı gözetiminde yapılan seçimler ile yönetim kurulu asıl yedek üyeleri ile il delege asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapıldı.

Dilek ve temennilerin ardında seçimlere geçildi. Seçimlerde Hemşin’de 400 delegeden 143 delegenin oy kullandığı seçimde oyların tamamını alan Mehmet Mataracı Hemşin ilçe başkanlığı görevine seçildi.

mehmetmataraci.jpg

Yeni ilçe başkanı Mehmet Mataracı Yaptığı konuşmada, "Siyasi hayatıma başladığım gençlik yıllarımdan bu yana teşkilat içinde çeşitli kademelerde görevler aldım. Aldığım bu görevleri özverili bir şekilde yapmayı kendime vazife bildim.  Zaman içerisinde yol arkadaşlarımız ve ilçe başkanlarımızdan çok şeyler öğrendim. Parti mensuplarımızın ve başkanlarımızın emekleri asla göz ardı edilemez. Aynı yolda,  aynı azimle; olan hizmetlere yenilerini katarak yürümeye kara verdim. Bu vesile ile yeni bir görevin ve yeni bir başlangıcın eşiğindeyim. İlçemiz Hemşin'e daha iyi hizmetler sunmak amacıyla bu seçimin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Çıkmış olduğum bu yolda yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunar, üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağıma dair sizlere söz veriyorum" dedi.

hems1.20141119182700.jpg

Mehmet Mataracı başkanlığındaki AK Parti Hemşin ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Özgün Yazıcı, Abdülkerim Koçal, Reyhan Bekar Mataracı, Reyhane Bozkurt, Nihat Okumuş, Melek Göral Geçim, Hasan Yaşar Demirci, Reşat Kul, Mahmut Kobal, İlyas Bozak, Özlem Gonca Usta, Murat Çelik, Mahmut Kor, Nusire Pastırma
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum