1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'den sert Ermeni tepkisi
Hemşin'den sert Ermeni tepkisi

Hemşin'den sert Ermeni tepkisi

Milliyet Gazetesi'nin Hemşinliler ile ilgili haberi sert tepkilere neden oldu. Hemşin Belediye Başkanı ve Ç.Hemşin Turizm Derneği'nden sert açıklamalar:

A+A-

Milliyet Gazetesi’nin Aram Arkun isimli Ermeni’nin yazdığı safsataları dayanak göstererek Hemşinlileri Ermeni gibi davranan, konuşan kişiler olarak ilan etmesine sert tepkiler geldi.

Haberin yayınlandığı siteleri okurlar yorum yağmuruna tutarken, bugün de Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar ve Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla hem gazete hem de kitabın yazarına sert tepki gösterdiler.

33577

Milliyet Gazetesi’nin; hiçbir araştırma yapmadan, Hemşin ilçesinin fotoğrafını sayfalarında kullanarak, “Ermeni Müslüman olabilir mi?” başlığıyla, Hemşinlilerin Türklüğü ve Müslümanlığını tartışmaya açtığını söyleyen Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, “4 Ocak 2011 tarihli Milliyet gazetesi dördüncü sayfasında yayımlanan ve başta internet haber siteleri olmak üzere bazı başka haber organlarında da gerçekliği araştırılma gereği duyulmadan kullanılan ‘Ermeni Müslüman Olabilir mi?’ başlıklı yazıda, Hemşin İlçemizin de fotoğrafı kullanılarak Hemşinlilerin Türklüğü ve Müslümanlığı tartışmaya açılmıştır. Hiçbir tarihi ve bilimsel dayanağı olmayan, bazı güç odaklarının telkinleriyle hazırlandığı izlenimi veren bu yazı biz Hemşinlileri derinden yaralamıştır. Kendisini dürüst ve saygın bir medya kuruluşu olarak lanse eden Milliyet gazetesini, bu yazıdan dolayı şiddetle kınıyoruz. Ermeni halkına da en az diğer halklara duyduğumuz kadar saygı duymakla birlikte; Hemşinlilerin Türklüğü ve Müslümanlığı; hiçbir mecrada, hiç kimse tarafından tartışılamayacak bir gerçektir.” dedi.

Başkan Bekar, haberle ilgili olarak, hukuki işlem başlatılacağını da sözlerine ekledi.

33578

Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun ise yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Şimdi herkes birbirini diline göre, rengine göre, dinine göre, ırkına göre ayırsın. Bu da yetmezmiş gibi yerli yersiz ifadelerle etnik kimliklere büründürsün. Herkes bertaraf olsun. Kimlerin çıkarı bu, kimlerin oyunu bu? Bu ülke böyle kurulmadı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde herkes bir beden oldu ve Türkiye Cumhuriyeti doğdu. Dikkat edelim. Oyunlara geliyoruz. Bir deli kuyuya bir taş atıyor, kırk akıllı çıkaramıyor misali, yerli yersiz bilmeden araştırmadan Hemşinlileri Ermeni ve de Hıristiyan diye suçlamak ne büyük gaflet ve cehalettir? Vatanına, milletine bu denli yürekten bağlı Müslüman, öz ve öz Türk Hemşinlileri, geçmişini bilmeden suçlamak vatan hainliğidir, bölücülüktür. Çünkü Hemşinliler Oğuz Türklerinin milattan sonra 620. yıllarda Orta Asya’dan, Moğolistan’dan, İran Horasan üzerinden bu bölgeye yerleşmişlerdir Ermeni yazarları dikkate alacağına bizim kendi yazarlarımızı dikkate alalım. Alman yazar Karl Koch’un Rize seyahati adlı kitabını okurlarsa tarihi öğrenmiş olacaklarına inanıyoruz. Bu topraklarda yıllar önce bir köyde Ermeniler yaşamıştır, doğrudur. Burada Ermeniler yaşamış diye şimdi bu topraklarda yaşayanları Ermeni olarak nitelemek çok basit bir düşüncedir. Hemşinliler Müslüman’dır, Hemşinliler Türk’tür, vatanına milletine bağlıdır. Hemşinlileri Ermeni ve Hıristiyan olarak yorumlayanları şiddetle kınıyoruz. Milletin adını kullanarak adını Milliyet koyan ama milletine ihanet eden bu gazeteyi şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

     İLGİLİ HABER:
Milliyet, Hemşinlileri Ermeni yaptı!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
37 Yorum