1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Heykel tartışmasının sebebi, Rize’deki idamlar olabilir mi?
Heykel tartışmasının sebebi, Rize’deki idamlar olabilir mi?

Heykel tartışmasının sebebi, Rize’deki idamlar olabilir mi?

Sözcü yazarı Soner Yalçın, bugünkü yazısında Şapka Devrimine karşı çıkan Rizelilerin 1925'te idam edilmesini gündeme getirip, Atatürk Heykeli tartışmasına katıldı ve Reşat Kasap'ın idam edilenlerle akrabalığını sorgulamaya kalktı!

A+A-

Rize Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk heykelinin yapılacak düzenleme nedeniyle yerinden kaldırılacağı tartışması, ilginç bir mecraya kaymaya başladı.

Konu, Rize'de şapka devrimi dolayısıyla buna karşı çıkan inançlı insanların idam edildiği yönündeki tartışmaları da alevlenridirken, Sözcü yazarı Soner Yalçın, bugünkü köşe yazısını Rize'deki heykel olayına ayırdı ve zehir zemberek sözlerle Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı hedef aldı.

Atatürk Heykeli tartışmalarının sebebinin Rize'deki 1925'de meydana gelen idamlar olabileceğini açıkça yazan Sözcü yazarı Soner Yalçın, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın da isyancı dediği inançlı insanlarla bağı olup olmadığını sordu! 

Soner Yalçın, "Reşat Kasap bir akademisyen. İstatistikçi. YÖK’te, TÜİK’te bürokrattı.13 yaşından beri memleketinden uzakta yaşıyordu. Erdoğan böyle birini neden Rize’den aday gösterdi?" diye sorduğu yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dinci ayaklanma

Reşat Kasap’ın gizli niyeti/maksadı belli; Atatürk’e karşı.
Peki…
Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’ye, neden Reşat Kasap’ı belediye başkanı adayı yaptı?
Reşat Kasap bir akademisyen.
İstatistikçi. YÖK’te, TÜİK’te bürokrattı.
13 yaşından beri memleketinden uzakta yaşıyordu.
Erdoğan böyle birini neden Rize’den aday gösterdi?
Reşat Kasap, Erdoğan’a güvenmezse Atatürk heykelini yerinden oynatabilir mi?
“Gizli amaç birliği var” diyebilir miyiz?
İnsan sormadan edemiyor:
Erdoğan ve Reşat Kasap’ı başka hangi amaç yan yana getirebilir?
Rize’deki idamlar olabilir mi?
Tarih: 14 Aralık 1925.
Rize’de Cumhuriyet’e ve onun devrimlerine karşı ayaklanan dincilerden 8 kişi idama; 14 kişi 15 yıla, 22 kişi 10 yıla, 19 kişi 5 yıla mahkum edildi
Rize Derepazarı (Filandoz) Bahattinpaşa (Hamabala Bihanoz) Köyü’nden Reşat Kasap’ın ayaklananlar ve hüküm yiyenler arasında akrabası var mı?
Tarakçı Sabit, Peçeli Mehmet, Kolivalı Kadir, Külünk Hasan, Kambur Mahmut gibi isyancılarla bağı var mı?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum