1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hukuksuzluğun hesabı eninde sonunda verilecek
Hukuksuzluğun hesabı eninde sonunda verilecek

Hukuksuzluğun hesabı eninde sonunda verilecek

Disk'ten Çaykur'a veryansın: İnsani bir meselede dahi hukuk dışı davrananlar, yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını, hesap vereceklerini bilmelidir!

A+A-

“Üyelerimize baskılar devam ediyor” başlığıyla bir açıklama yayınlayan Disk/Gıda-İş Sendikası Rize Temsilciliği, raporlu olmasına rağmen sendikalarına bağlı işçiye haksız ve hukuksuz bir şekilde baskı uygulandığını öne sürerek, “Azaklı yaş çay fabrikasında elektrikçi olarak çalışan, 25 yıllık kadrolu işçi Ömer Demirci üç ay kadar önce Rize Devlet Hastanesinde belinden ameliyat olmuş ve beline platin takılmıştır. Kendisine Hastane heyeti tarafından, ‘ağır yük kaldırması ve ağır işlerde çalışması uygun değildir’ raporu verilmiştir. Azaklı fabrikası idarecileri durumdan haberdar olmalarına rağmen üyemizi ağır işlerde çalıştırmaya devam etmişlerdir. Üyemiz 27.08.2014 tarihinde durumunu içeren dilekçeyi fabrika müdürlüğüne 28428 kayıt numarası ile teslim etmiş, Personel Kısım Müdürü de anında ‘aynı görevine devam edecektir’ cevabını vermiştir. ÇAYKUR bir kamu kurumudur, idareciler tüm çalışanlara eşit mesafede durmak zorundadırlar. Bu derece insani bir meselede dahi keyfi ve hukuk dışı davrananlar, yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını ve eninde sonunda hesap vereceklerini bilmelidir. Bu baskılar sendikamızı ve üyelerimizi yıldırmak bir yana daha güçlü kılmaktadır. Azaklı çay fabrikası yöneticilerinin bu yaklaşımını kınıyor ve biran önce yapılan yanlıştan dönmelerini talep ediyoruz. Konuyu kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine sunuyoruz.” dedi.

disk11.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum