1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İhmal iddiasına soruşturma!
İhmal iddiasına soruşturma!

İhmal iddiasına soruşturma!

Rize'de 2 gün içerisinde 3 defa 82. yıl ve Devlet hastaneleri arasında mekik dokutulan hastanın ölümüne savcılık soruşturma açtı!

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize'de mide bulantısı, üşüme ve titreme şikayeti ile iki kez getirildiği hastanelerin acil servislerinden teşhis konulmadan eve gönderilen, üçüncü kez getirilişinde de iddiaya göre serum verildikten sonra hayatını kaybeden Nurhan Kutlu'nun ölümüyle ilgili olarak savcılık adli soruşturma başlattı.
Olay geçen cumartesi günü Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yaşandı. 32 yaşındaki Nurhan Kutlu, iddialara göre yakınları tarafından sabah mide bulantısı, üşüme ve titreme şikayetiyle hastanenin acil servise getirildi. Uygulanan tedavinin ardından da, önemli bir sorunu bulunmadığı belirtilerek öğle saatlerinde evine gönderildi. Durumunda düzelme olmayan kadın bir süre sonra aynı günün akşam saatlerinde bu kez Rize Devlet Hastanesi Acil Servis'ine getirildi. Burada da bir teşhis konulamayan kadın, serum ve iğne tedavisinin ardından evine gönderildi. Ancak durumu yine düzelmeyen Nurhan Kutlu bu kez ilk olarak gittiği 82'nci Yıl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne geçen pazar günü saat 18.00 sıralarında tekrar götürüldü. Yine serum ve iğne tedavisi uygulanan kadın saatlerce bekledikten sonra pazartesi günü sabaha karşı saat 06.00 sıralarında hayatını kaybetti.
AİLE ŞİKAYETÇİ
Ölen kadının ağabeyi Sami Demirci, iki ayrı hastanelerin acil servislerine gittiklerini belirterek, ''Uygulanan serum ve iğne tedavisi sonrası eve döndüğümüzde kardeşimin şikayeti bitmek bilmedi. 'Midem yanıyor, içimde ateş var' diyordu. Acilde serum taktılar ve iğne vurdular. Ancak ateşi düşmedi. Doktorları, hemşireleri birçok kez yanına çağırdım, bir şeyi olmadığını söylediler. Başka yere sevk etmelerini istedim, 'Bir şeyi yok. Biz doktor değil miyiz?' dediler. Uzman doktor çağırmaları için ısrar ettim, bir şeyi olmadığını tekrarlayıp durdular. Ablam sürekli 'içim yanıyor' diyordu. Sabah 6 sıralarında iyice fenalaştı ve onu kaybettik. Burada bir ihmal var. İhmali olanlardan hesap soracağız. Şikayetçiyiz'' dedi. Demirci ailesi, güvenlik güçlerine başvurarak şikayetçi oldu.
Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatıldı. Nurhan Kutlu'nun cesedi, hastanede yapılan ön otopsinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Nurhan Kutlu'nun cenazesi, otopsinin ardından Rize'nin Ortapazar Köyü'nde dün kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Kutlu'nun iki yıl önced e eşini kaybettiği öğrenildi.
Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Ahmet Hamarat ise, savcılığın olaya el koyduğunu belirterek, açıklama yapamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum