1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İhsan Süreyya'dan Kutlu Doğum eleştirisi
İhsan Süreyya'dan Kutlu Doğum eleştirisi

İhsan Süreyya'dan Kutlu Doğum eleştirisi

Ardeşen'de konuşan Prof. Sırma, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin nitelik kaymasına uğradığını, amacının dışına çıktığını öne sürdü.

A+A-

Ardeşen İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ARİMDER)in davetlisi olarak Ardeşen’e gelen Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Belediye Kültür Merkezi salonunda bir konferans verdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin zaman zaman nitelik kaymasına uğradığını, amacının dışına çıktığını söyleyen Sırma, dinleyicilerden yoğun ilgi gördü.

arimder1.jpg

Prof Sırma; ‘Modern Dünyada Peygamberi Ahlaka Olan İhtiyaç’ konulu konferansta, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bazı kutlamaların amacının dışına çıktığını, yanlış bilgilerle Allah Resulünün anlatıldığını öne sürdü.

Peygamberin örnek alınması gerekirken duvarlarda veya başka mekanlarda sadece göze hitap ettiğini, onun düşüncelerinin hayata tatbik edilmede eksik kalındığını iddia eden Sırma,  Allah Resulünü olduğu gibi tanıyıp onu örnek almak gerektiğini,  dini ve kültürel yozlaşmanın önüne geçilmesini, Batı’nın körü körüne taklit edilmemesi gerektiğini anlattı.

ihsansurayya.jpg

Kendi hayatının 40 yılının Batı’da geçtiğini ve buna rağmen Türk Milleti’nin değerlerinin Batı’dan kat kat üstün olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda ARİMDER Başkanı Mecit Moral, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya plaket sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum