1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere yolu 1 aydır kapalı
İkizdere yolu 1 aydır kapalı

İkizdere yolu 1 aydır kapalı

İkizdere ilçesinde geçen ay meydana gelen sel nedeniyle kapanan yolun hala ulaşıma açılmamış olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - Mayıs ayında 2 gün arayla meydana gelen sel felaketinde kapanan İkizdere-Dereköy yolunun hala hizmete açılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. 11 Mayıs ve 13 Mayıs’ta meydana gelen 2 büyük sel felaketiyle Köy yolunun 200 metrelik kısmında tamamen tahribat olduğunu söyleyen köy eşrafından Abdullah Çepni, Mehmet Çepni, Reşat Yılmaz ve Barış Çepni isimli vatandaşlar devletin yeterli ilgiyi göstermediğini iddia ederek yardım istediler.

Vatandaşlar yayla zamanı olması nedeniyle yolun trafiğe açılmamasının bir çok anlamda kendilerini mağdur ettiğini belirterek, “Burada tam bir aydır bire felaket yaşanıyor. Yolumuzun ulaşıma açılması için kâğıt üzerinden başka hiçbir çalışma yok. Buradan giden sel Rize-Erzurum karayolunu 5 gün ulaşıma kapatmıştı. Ama devlet Karayolu ulaşıma açılırken bizim yol hala kapalı. Para olmadığı söylenerek oyalanıyoruz. Afet için devletin parası olmaz mı? Kaymakamımızın eline imkân verilse yolumuz şimdiye kadar açılırdı. Şimdi yaz ve yayla zamanı. Hayvanlarımızın ot ve yemleri bitti. Yaya ulaşımını güçlükle sağlıyoruz. Hayvanlarımız yaylaya çıkacak. Ama yolumuzun yapılması için hiçbir atılım görmedik. Yetkililere ve Sayın Valimize sesleniyoruz. Yolumuz yapılsın. Biz niye mağdur bırakıldık. Güneysu’da böyle heyelan olduğu zaman yol 1 ay hiç kapalı kalmadı. Güneysu Rize’nin de İkizdere nerenin ilçesi?” şeklinde tepki verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız