1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere'de sel gitti izi kaldı
İkizdere'de sel gitti izi kaldı

İkizdere'de sel gitti izi kaldı

Rize'nin İkizdere ilçesinde şiddetli sağanak yağışların ardından yaşanan sel ve su taşkınlarının zararı bugün gün yüzüne çıktı. Tablo iç karartıcı...

A+A-

Göktürk FIRAT - Geçtiğimiz gün İkizdere Deresi'nin taşması ve meydana gelen heyelanlar sonucu ulaşıma kapanan Rize-İkizdere karayolunda ulaşım, bugün tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. İkizdere ilçesinde bulunan Yeşilyurt Deresi'nin taşması sonucu ilçe merkezinde bulunan Jandarma Komutanlığı, İmam Hatip Lisesi, Sağlık Ocağı, Kubbeli Camii ve lojmanlar, dere sularının taşıdığı kum birikintisine gömüldü.

Kum birikintisi binaların ikinci katlarına kadar ulaşınca, bazı binalara tünel kazılarak girildi.
İlçede Jandarma Komutanlığı'na ait bir araç sel sularına kapılarak zarar görürken, bir kamyon ve bir otomobil tamamen kuma gömüldü.

Jandarma Komutanlığı'na ait binanın büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. Askerlerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için İmam Hatip Lisesi, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın kullanımına açıldı.

İlçede yeni hizmete giren stadyum da tamamen kullanılamaz hale geldi. DSİ, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Karayolları'na ait iş makineleri ilçede kum temizleme çalışmalarına başlarken, halen birçok mahalleye elektrik, su ve telefon hizmeti verilemediği bildirildi.

Sağanak yağışın ilçede yol açtığı hasarla ilgili açıklama yapan İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, "Yeşilyurt Deresi taştı ve aşırı miktarda kum getirdi. Bu da maalesef ilçemizi felç etti. Tek tesellimiz can kaybı olmayışı. Ama maddi hasarımız çok büyük" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız