1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere'deki bu su; guatr umudu
İkizdere'deki bu su; guatr umudu

İkizdere'deki bu su; guatr umudu

İkizdere’den 27 kilometre uzakta ve Anzer Vadisi içinde bulun Çifteköprü Köyündeki şifalı su guatr hastalarını köye çekiyor.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU – Köy girişinde bir çeşme yapılarak vatandaşın hizmetine sokulan Guatr Suyu hakkında bir açıklama yapan Çifte Köprü Köyü Muhtarı Sadık Al “Bu su Guatr hastalarına iyi geliyor. Bu konuda çok iddialar var. Benden önceki Muhtarımız zamanında 2001 yılında buraya bu çeşme yapıldı. Su daha önce derenin karşı yamacından çıkıyor ve çok kimse bilmiyordu. Buraya bu çeşme yapıldıktan sonra suyumuza olan ilgi çok arttı. Gerçekten şifa verdiğine inanıyoruz. İnşallah bütün rahatsızlık duyanlar burada şifa bulur. Çevresini de her zaman temiz tutuyoruz.’dedi.
Çifteköprü köyünde 2000 yılında İl Özel İdaresi tarafından turizme yönelik Ahşap Tatil Köyü yapılması amacıyla 40 dönümlük bir arazi kamulaştırılarak projeye uygun hale getirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum