1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İSTANBUL'DA RİZELİLER BULUŞMASI
İSTANBUL'DA RİZELİLER BULUŞMASI

İSTANBUL'DA RİZELİLER BULUŞMASI

Rize tanıtım günleri Eyüp Feshane'de başladı. 4 gün sürecek 7. Rize Günleri'nde Rize, yöresel tatları, kültürü ve doğal güzellikleriyle İstanbul'a taşındı.

A+A-

Feshane'de bugün başlayan 7. Rize Günleri'nin açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, milletvekilleri, İstanbul'da yaşayan Rizeliler ile Rize ve ilçelerinden bir çok davetli katıldı.

fesh6.jpg

Vali Mutlu, açılışta yaptığı konuşmada, "Güzel bir günde, bu güzel vatanın iki güzel şehrinin hemşehrilerini; İstanbulluları ve Rizelileri birarada görmekten bahtiyarlık duyuyorum. Tanıtım vesilesiyle buluştuk öyle söyleniyor fakat bu kadar zahmete gerek yoktu. Rize'yi tanıtmak için bu kadar zahmete girmeye gerekmezdi. Rize'yi tanımayan var mıdır? Bu soruyu sormak gerekir diye düşünüyorum. Rize ülkemizde ve coğrafyamızda en iyi tanınan şehirlerdendir" dedi.

ist7.jpg

İstanbul BB Başkanı Kadir Topbaş da Rizelilerle İle aynı  aynı atmosferi paylaşmanın gurur verici olduğunu belirterek, "Türkiye kıta özelliği gösteriyor. Her yöresi farklı güzellikte. Her yörenin kendine göre özellikleri var. Bu değerleri yitirmemek adına Türkiye'nin aynası olarak bildiğimiz İstanbul'da buluşmak farklı anlam taşımakta. Geleneklerimizi geçmişten geleceğe taşımak, yaşatmak sorumluluğuyla biraraya gelmek çok önemli" diye konuştu.

fesh9.jpg

Açılışın ardından Vali Mutlu, İbb Başkanı Topbaş ve beraberindekiler, Rize'nin yöresel yemeklerinden muhlama kazanının başına geçti. Ellerine aldıkları büyük tahta kaşıklarla muhlama karıştıran Mutlu ve Topbaş, daha sonra stantları gezdi. Uğradıkları bir stantta Mutlu ve Topbaş için Rize 'atma türküleri' söylendi. Söylenen türkü karşısında neşelenen Vali Mutlu, türküye karşılık verirken, Topbaş dinlemekle yetindi.

27 Nisan Pazar gününe kadar sürecek Rize Günleri'nin son gününde 20 bin kişilik muhlama pişirilip vatandaşlara dağıtılacak.

ist3.jpg

PAZAR STANDI İLGİ ÇEKTİ
İlçelerin renk kattığı Rize günlerinde kurulan stantlar da ilgi çekiyor. Pazar'ın taş kemer köprü figürlü standı ise fuar alanındaki katılımcıların büyük ilgisini çekti. Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Halk Eğitim Müdürü Ömer Keskin ve STK temsilcileri tarafından karşılanan misafirlere Pazar simidi ve çay ikram edilip Pazar’ın tarihi turistik özelliklerini içeren görselleri tanıtılıyor.

ist1_.jpg

ist9.jpg

ist8.jpg

ist6.jpg

ist5.jpg

ist4.jpg

ist2.jpg

ist1.jpg

fesh8.jpg

fesh7.jpg

fesh5.jpg

fesh4.jpg

fesh1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum