1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İtalya'da Trabzonlular'a çirkin taciz
İtalya'da Trabzonlular'a çirkin taciz

İtalya'da Trabzonlular'a çirkin taciz

AB fonlarından İtalya'nın Cosenza kentine staj yapmaya giden 10 Trabzonlu öğrenci şehrin meydanında İtalyan fanatiklerin tacizine uğradı.

A+A-

Trabzon Anadolu İletişim Meslek Lisesinde okuyan 10 öğrenci Avrupa Birliği(AB) Eğitim ve Gençlik Programı çerçevesindeki fonlarından faydalanarak İtalya'ya gitti. İtalya'nın güneyinde Sicilya adasına yakın Cosenza kentinde TV, radyo haberciliği stajı gören öğrencilerin kent merkezindeki bir karnaval etkinliğini izlerken bir anda fanatik İtalyan grubunun saldırısına uğradı. İtalyanca küfürler eden 30 kişilik grup öğrencilerin üzerine speryle köpük sıkarak tacizde bulundu.
İtalya'daki Marsin Luter meydanında meydana gelen saldırı olayı, bir öğrencinin ailesini hebarde etmesi ile duyuldu. Aileler hemen okul yönetimi ile irtibata geçti. Öğrencilerle birlikte İtalya'da bulunan okul müdürü Suat Karataş yaşanan bu üzücü olayı doğrularken, sebebi konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade etti. İtalya’dan gelen son bilgiye göre Trabzonlu öğrenciler yurtlarından dışarı çıkmıyor.
Baskı altında olduklarını fakat yaşananların abartılmaması gerektiğini belirten Trabzon Anadolu İletişim Meslek Lisesi müdürü Suat Karataş öğrencilerin sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek stajın tamamlanmasıyla birlikte Pazar günü Trabzon'a döneceklerini belirtti.
Okul Müdürü Suat Karakaş ile birlikte İtalya'ya giden öğrenciler şunlar; "Özgür Azar, Tolga Gemici, Songül Taşdemir, Berrak Akyıldız, Kübra Özkan, Nergis Ay, Aycan Meral, Muhamet Yavuzküçük, Sinem Birinci ve Ömer İlker Günaydın. (Karadeniz)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum