1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaçkarlar'a heliski izni çıktı
Kaçkarlar'a heliski izni çıktı

Kaçkarlar'a heliski izni çıktı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü,Ayder Yaylası'nda helikopter uçuş faaliyetlerine, uçuş sırasında Türk pilot bulundurmak kaydıyla izin verdi.

A+A-

Rize Valisi Kasım Esen, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda helikopter uçuş faaliyetlerine, uçuş sırasında Türk pilot bulundurmak kaydıyla izin verdiğini bildirdi.
Vali Esen, yaptığı yazılı açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, Ayder Yaylası'nın Milli Park alanında olduğu gerekçesiyle bölgede helikopter uçuşuna izin vermediğini anımsattı.
Bunun üzerine Valilik olarak konuyla ilgili 8 Ocak 2008 tarihli yazılarında olumlu görüş bildirdiklerini belirten Vali Esen, şunları kaydetti:
''Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Ayder Yaylası'nda sportif amaçlı helikopter uçuş faaliyetlerine, uçuş esnasında Türk pilot bulundurmak kaydıyla izin vermiştir. Heliski sporu için uçuş izni 16 Ocak-15 Nisan 2008 tarihleri arasını kapsamaktadır. Türk pilot uygulaması heliski faaliyetinde ilk kez bu yıl uygulanacaktır.''
Esen, heliski sporunun bölgenin ve yörenin tanıtımı için önemli olduğunu da vurguladı.
Turkey Heliski firması organizatörü Moris Kasar, bölgede heliski yapılması için destek verenlere teşekkür etti.
1 haftalık gecikmenin ardından uçuşların hafta sonu başlayacağını ifade eden Kasar, ''Bugün itibarıyla 3 helikopterimizi bölgeye gönderiyoruz. İlk olarak keşif uçuşlarımız var. Bölgedeki kar durumunu tespit etmek için. Ardından sporcu kafilesiyle faaliyetimize başlayacağız'' dedi.
Türkiye'de heliski helikopteri uçuracak lisanslı pilot bulunmadığını savunan Kasar, şunları kaydetti:
''Karlı havada uçmak ve karlı zemine inmek gerçekten çok zor. İniş ve kalkışlarda türbülans riski olabilir. Nitekim, Trabzon'da geçen yıl havalanan bir helikopter, ilk deneme uçuşunda düşmüştü. Biz üç yıllık faaliyet dönemimizde hiçbir sıkıntı yaşamadık. Her şeyi çok dikkatli ve kontrollü yapmamız gerekiyor. Türk pilotlar gözetiminde yabancı pilotlarla uçuşlarımıza devam edebiliriz. İlgili birim ve kuruluşlar, kanunlar nezdinde çalışmalarını yürütüyor.''
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, geçen hafta, Ayder Yaylası'nın Milli Park alanı olması nedeniyle helikopter uçuşlarına izni vermemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız