1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kadir İnanır'dan EMİCE'ye jest
Kadir İnanır'dan EMİCE'ye jest

Kadir İnanır'dan EMİCE'ye jest

Rize’den sonra İstanbul’da da sahne alan Emice tiyatro oyununu izleyen ünlü sanatçı Kadir İnanır sahne ekibine ne teklif etti?

A+A-

Mustafa BAYRAK (PAZAR53/ÖZEL HABER) İstanbul’daki Rizeliler Kültür ve Sosyal yardımlaşma vakfının destekleriyle Beşiktaş Bahçeşehir’de Rize Gençlik Tiyatro ekibi tarafından 2 kez sahnelenen “İpsiz Recep Emice” tiyatro oyununu izleyen sinema sanatçısı Kadir İnanır sahne ekibini kutlayarak, “Oyunu çok beğendim, büyük bir heyecanla ve zevkle izledim. Hayatımın son sinema filmini bu ekiple birlikte oynamak isterim” dedi.

İstanbul da büyük ilgi gören İpsiz Recep(EMİCE) oyununu vakıf üyeleri ile birlikte ünlü sanatçı Kadir İnanır, sanatçı Erol Evgin, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Yazar Emin Gürses ve çok sayıda kişi izledi.

2 gün aynı sahne alan oyun sonrası Kulise giden Kadir İnanır oyuncuları tek tek kutladı. Kadir İnanır sahne ekibiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken oyunun kendisini çok duygulandırdığını ifade etti.

 Emice oyununu izleyen sanatçı Erol Evgin ise “Çok beğendim, bu oyun 81 ilde de sahneye konmalı” dedi.

Karasu’da büyük ilgi
Adapazarı Karasu Kaymakamlığı’nın sanat günleri etkinlikleri kapsamında Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Karasu Lisesinde de oyunu sahneleyen Rize Gençlik Tiyatro ekibi burada büyük ilgi gördü.

Oyunda canlandırılan İpsiz Recep’in silah arkadaşlarından Zekeriya Tiryaki ve Mehmet Altıkan’ın oğlu ve torunu ise tiyatroyu izledikten sonra dedelerinin rolünü yapan oyuncuyu tebrik ettiler.

Oyun sonrası Karasu’da bulunan İpsiz Recep’in mezarını ziyaret eden 40 kişilik sahne ekibi burada dua ettikten sonra Rize’ye döndüler.
Yönetmen Yavuz Alaca 16 Mayıs tarihinde son kez Rize İsmail Kahraman Kültür merkezinde sahne alacaklarını söyleyerek “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden teklifler gelmekte. İpsiz Recep oyunu son günlerde kanayan milli duygularımızın yeniden canlanmasına neden oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum