1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. KALKAVAN: BEN AKIL VERMEYE GELDİM!
KALKAVAN: BEN AKIL VERMEYE GELDİM!

KALKAVAN: BEN AKIL VERMEYE GELDİM!

Rizespor başkanı Metin Kalkavan yine çok eleştirilecek açıklamalar yaptı

A+A-

Ç.Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan Antalya' da konuştu.  Birçok konuda önemli açıklamalar yapan Kalkavan'ın sözleri yine çok konuşulup tartışılacak.  Başkan Kalkavan, son zamanlarda maçlara neden gelmediğini, transferlerle ilgili gelişmeleri, bazı çıkar çevrelerin kendisinin neden sevmediğine kadar hem eleştiri hem de öz eleştiri yaptı.
Basın mensupları sordu Kalkavan cevapladı…
Mali disiplin, bu sezon sonu borç ne kadar olacak?
14 yabancı konusunda neler söyledi?
Rize’de Abdurrahim Albayrak tipinde bir yönetici istiyor mu?
Rizespor’un hakkını nerede arıyor?
Hikmet hoca hakkında neler söyledi?
Rizespor geçirdiği devrimin neresinde?
Sistem oturdu mu?
Rize’de kurduğu elek kimler için çalışıyor?
Stat isim hakkı kime yakışır?
Amatör branşlarda nasıl bir yol haritası izleyecekler?
Rize AVM konusu hangi aşamada?

kalkavan001.jpg

İşte Başkan'ın bu sorulara verdiği ve birçok gündemi değiştirip eleştirilecek O açıklamaları:

Bazı kulüpler hızla duvara doğru gidiyor
“Devre arası transferi hiç sevmediğimiz şeylerin başında geliyor. Mecburiyetten yapıyoruz. Kolay değil, hiçbir takım elindeki hazır oyuncuyu size vermez. Geçen sezon devre arası transferinde fark vardı. Birçoğunu sona doğru yapmıştık. Bu sezon zaman kısıtlı. 10 Numaramızı aldık, sırada stoper var. Bir de santrfor alacağız. Transfer yapmak için transfer yapmayacağız. Kulüpler duvara doğru gidiyor, yakında yere çakılacaklar. Üç beş kulüp ayakta kalır, biz de onların içinde olmak istiyoruz. Akıllı transferler yapan ayakta kalacak, başarılı olacak. Bir yandan yabancı kontenjanınI boşaltacaksın, diğer yandan yeni oyuncu alacaksın, uğraşıyoruz ama kolay değil. Bir taraftan da hafta sonu maçımız var. Hep beraber göreceğiz, transfer bitiminde kimleri alıp, alamayacağımızı”
Futbolcu gol kaçırır, sorumlu yönetimdir
“İlk yarıda birçok maça gelmedim. İşlerim vardı. Müsait olduğum halde gelmediğim bir maç var. O da tribünlerden bana karşı yükselecek olan sesler, takım kötü yönde etkilemesin diye. Birde bunun ceza yönü var. Gelsem ne olur, gelmesem ne olur. Gittik işte Akhisar maçında. Bunun yanında sağlık sorunumda oldu. Zamanını harcıyorsun, paranı veriyorsun sahada topçu golü kaçırıyor, tek sorumlusu sen oluyorsun. Yönetim sahaya çıkıp oynamaz. Benden transfer isterler yaparım, benden paralarını isterler öderim, ben mi sahaya çıkacağım? Tribünlerden gelen tepkilerin ana nedeni kombinelerin kalkması, bedava biletin kalkması. Herkes beni sevmek zorunda değil, burada Ç.Rizespor’un menfaati önemli. Bana kızsınlar ama çok şey değişti. Bizim yaptığımız işin ne derece zor olduğunu bilmeleri gerekiyor. 16 Maçta 3 galibiyet, bu paralar nereden geliyor? Ben size söyleyeyim, resmen dileniyoruz. Konuştuğun paralar Milyon dolarlar düzeyinde. Bunları bilmeden herkes konuşuyor. 10 tane futbolcu alsan ne olacak? Borcun dağa çıkmış. Bu sene sonu sürpriz takım düşecek. Ama bu takımda düşer mi diyeceksiniz. İsmini vermeyeceğim ama, sezon sonu hep beraber göreceğiz. Biz burada bir sistem kurmaya çalışıyoruz.
Hatalarımız oldu ama birçok konuda devrim yaptık
“Her hoca geldiğinde farklı oyuncu istiyor. Ben anlamıyorum, bir hocaya göre o futbolcu iyi, diğerine göre kötü futbolcu. Kafam sağa, sola dönüyor. Sonrada başlıyorsun cebelleşmeye kendi kendinle. İlk başlara göre çok yol aldık. Bizimde hatalarımız oldu elbette, özellikle hoca seçimi ve belli oyuncu transferlerinde. Geçen sene hem puan, hem mücadele yönünde iyi bir çıkış yaptık. Bu sene de bunu bekliyorum. Hedefimiz ilk sekiz. Her sene eziyet çekmek istemiyoruz. Birçok takıma transfer yasağı geldi, gelmeye de devam edecek. Birçok konuda devrim yaptık. Rize çok zor bir yer. İnsanlar büyük resme bakmıyor. Nereye bakıyor? Top kaleye girdi mi? Girmedi mi? Bizde zihinsel ve sistematik problem çok. Bunları aşmamız gerekiyor. Türkiye’de futbol dibe vurdu. Toplum olarak yanlış yere bakıyoruz ve bu yüzden de kalıcı başarılar gelmiyor. Bundan sonra da daha kötü olacak. 14 Yabancı konusunda Anadolu kulüpleri Şampiyon çıkaracak. İyi yöneten iyi seçimler yapan takımlar zirveyi zorlar, 4 büyüklerle kafa kafaya oynar, yapamayanlar dibi boylar”.
Para verip küfür yiyorum, ben aptal mıyım?
“Derneğin seçimli kongresi var. Belli uyum içinde çalıştığımız arkadaşlarla devam edeceğiz. Benim zamanımda kulübün içinde oturan birisi oraya olmayacak. İdmana gidemez. Benim dönemimde o işi profesyoneller yapacak, yapamayan gidecek. Şehirle takımın bütünleşmesi bir kere stadın şehir dışında olmasından kaynaklanıyor. Futbolcuları kiraya çıkardık, bütünleşsinler diye. Siz uğraşın ne yapıyorsunuz? Bak işte yazıyorsunuz ama 1.500 kişi zor geliyor. Ben bir sürü insanla çalıştım, olmadı. Taraftarı ben zorla Jandarma kararı ile maç götürmem. Takım benim takımım değil, bu şehrin takımı. Tabusu bende değil, gel genel kurula sorgular. Ben aptal mıyım? Para vereceğim, küfür yiyeceğim. 85 yaşında anneme küfür edeceksin. 30. Dakikada gol yiyorsun küfür ediyorsun, daha 60 dakika var, manyak mısın? Takıma destek veresen. Kale arkası 2 lira. Gel destek ol, bana bir şey diyeceksen maç bitiminde de. Küfür yok ama. Protesto yap. Şehirde bir dünya ticaret yapan var. Gel kardeşim, destek ver. Bu takım sayesinde para kazanıyorsun. Seyirci gelse 4 puan mı alırdık. Taraftar gelse en az içerde 10-15 puan toplardık. Giresunspor, Samsunspor, Orduspor’a imreniyorum. En kötü zamanda bizden fazla taraftar altında oynuyorlar, imreniyorum onlara. Benim aslı görevim bütçeyi denetleme, onaylama ve doğru kadroyu oluşturmak. Taraftarın stada gelmesi için bana soyut değil, somut şeyler söyleyin. Bu sene passoligin büyük etkisi oldu. Rizespor’un Passolig satışı 9 bin civarında ve bunun beş bini dışarıda satılmış. Şehir Rizespor’un umurunda değil. Adam maça gelmiyor, skoru bilmiyor eleştiriyor. Benden store istendi, bizde açtık, ne oldu? Ben öz Rizeli değilim, ben lejyon erim onların kafasına göre. Bunu kabul etmiyorum. Biz buraya akıl vermeye geldik, paradan çok daha önemli bu olay. Rizeli hep kendi dediği olsun, kendi istediği olsun, yok böyle bir şey. Bana zarar verirseniz affederim, ama Rizespor’a zarar verirsen affetmem. Gittim, şikâyetçi oldum. Bu sezon bilet geliri 60 bin lira, cezadan dolayı 350 bin lira ödedik. Sen benim markama nasıl zarar verirsin, ben bunları temizleyeceğim. O zarar verenlerden dolayı statta gelmeyen bir sürü insan var.
Temizliğe Protokol tribününden başlayacağım
“Ben gerçek hakiki has taraftar istiyorum. Asıl hedef protokol tribünde küfür edenleri polis tek tek topladığı zaman meydana çıkacak. Valime, emniyet müdürüme talimat verdim. Protokol tribünü bu tip küfürbaz insanlardan temizlenecek. Vali bana soruyor? Ciddiminsin Başkan, evet ciddiyim. Edebinle gel, seyret. Neden küfür ediyorsun. Sen oradan küfür ediyorsun, gözlemci yanımda çatır, çatır yazıyor. Dolayısıyla “elek” çalışıyor. Kötüler, bu kulübe zarar verenler eleğin altına düşmeye devam edecek. İyiler eleğin üstüne kalacak. Bu elek elenirken, seyirci az gelmiş, o olmuş, bu olmuş önemli değil. İyiler kalacak. Zorla kimseyi maça davet edemem. Ben neden sevilmiyorum? Çünkü sistemi bozdum. Bedava bileti kestim, rant bitti, bu yüzden sevilmiyorum. Öz Rizeli taraftar şunu anlaması lazım. “Bu takım benim”… Bana medeni taraftar lazım, bunlar kolay olmuyor. Bana yakışan taraftar gelsin, diğerleri gelmesin. Şimdi birinci fazı tamamladık, ikinci faza geçtik.
Stadın adı Çaykur olmalı
Rize’de artık bir şeyleri yıkmamız gerekiyor. Ben yüzlerce öğrenciyi Piri Reis Üniversitesine alıyorum, meslek sahibi yapıyorum. Rizespor benim için ufak proje. Benim projemin yanında ufak bir proje. Rizespor Türkiye’de şuanda sistemi kurmuş ender takımlardan biri. Asıl kişiye dayalı sistem gelirse ondan korkun. Kötü futbol, düşmek bir sonuç. Bazen hamur tutmaz. Ama sistem oturttu mu gerisi gelir. Düşersek, ertesi yıl yine geliriz. Geçmiş yönetimden gelen 28 Milyon borcumuz olmazsa idi bugün çok rahattık, fıstık gibi olurduk. Gazetelerde yazıyor vergi borcu var diye. Bizden kaynaklanmıyor ki, 84 aya yayılmış, onları ödüyoruz. Biz geçmişi temizliyoruz. İşte sistem bu. Bu sene sonu bütçe açığı 3-5 Milyon inecek. Mali disiplinden asla taviz vermem. Geçen sene 15 Milyon lira bonservis ödedik. Bu sene Murat ve Engin’e düşük bonservisler ödedik. C. Ahmet’ten 750 bin aldık. Stat ismi eninde sonunda olacak. Bana göre yakışan isim ÇAYKUR RİZESPOR ismidir. Çaykur çok büyüdü ve ona yakışır. Benim kendi markam o statta yakışır. Çaykur’dan isim hakkı ve forma reklamı olarak 6 Milyon alıyoruz. Stat ismi ÇAYKUR’a yakışır o da yakında olacak. Rizespor’un bu sezonki bütçe başarısı geleceği ışık tutacak. Güçlü şirket yapımız ve rezerve tuttuğumuz bir rakam var”.
Alihan TELATAR /ANTALYA
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız