1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kanada'daki seçimde Ardeşenli aday adayı!
Kanada'daki seçimde Ardeşenli aday adayı!

Kanada'daki seçimde Ardeşenli aday adayı!

Türkiye'deki genel seçim heyecanı devam ederken Kanada'daki seçimlerde Rize Ardeşenli bayan milletvekili aday adayı ilgi çekiyor.

A+A-

Kanada, yeni hükümeti için Milletvekillerini seçmeye hazırlanırken Liberal Partiden Brampton North bölgesinde Bir Türk siyasetçi aday adaylığını açıkladı.

Liberal Parti, Ekim 2015 de yapılacak olan Genel seçimler öncesinde 1 Mart'ta yapacağı ön seçim ile Milletvekili adaylarını belirleyecek. Milletvekili adaylığı için aday olanlardan biride, Türk asıllı siyasetçi Filiz ÖZMISIR.

Özmısır, Ön şeçim öncesi kampanyalarını hızla sürdürüken tüm Brampton North halkından tam destek bekliyor. Brampton North ta ön seçime katılabilmek için Brampton North ta ikamet etmek, Liberal Partiye üye olmak ve 14 yaşını doldurmak gerekiyor.

filiz.20150226113417.jpg

Filiz ÖZMISIR Kimdir?

1977 Rize’nin Ardeşen ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardeşen’de tamamladıktan sonra Rize İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesini birincilikle bitiren Filiz ÖZMISIR, önce İngiltere ve hemen ardından Kanada’ya İngilizce eğitimi için gitti ve eşi Yusuf YENİLMEZ ile Toronto da tanışıp evlendikten sonra Kanada da ikamet Etmeye başladı.

York Üniversitesinde psikoloji ve University of Toronto da Yüksek hemşireliği yüksek onur ile dekanlık listesine girerek başarı ile bitirdi. 2005 te Liberal Parti Brampton West bölgesinde gönüllü olarak siyaset hayatına atıldı. 2006 da partinin önemli kulüplerinden Laurier Club üyesi olarak çalışmalarına devam etti. 2010 da University of Toronto dan sosyal çevresini en çok etkileyen öğrenci ödlünü aldı. 2014 te Liberal Partiden Brampton North Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. 2014 Aralık ta hayat boyu Liberal Party Leader circle kurucu ünvanını aldı. Şu an Sunnybrook hastanesinde doğum hemşiresi olarak çalışmaktadır. Filiz ÖZMISIR evli ve 2 çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum