1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karaca yavrularını sakın almayın
Karaca yavrularını sakın almayın

Karaca yavrularını sakın almayın

Rize İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, ormanda bulunan karaca yavrularının terkedilmiş zannedilerek alınmaması uyarısında bulundu.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize ve yöresinde önemli miktarda karacanın bulunduğunu belirten Sabit Kandemir, çok farklı özelliklere sahip bu hayvanların yavrularını doğurduktan bir süre sonra yalnız bıraktıklarını ve gelişimlerini uzaktan takip ettiklerini söyledi. Bazı köylüler ya da avcıların ormanda buldukları karaca yavrularını annesi tarafından terkedilmiş zannederek aldıklarına dikkat çeken Kandemir, “Vatandaşlarımız bu yavruların bakıma muhtaç olduklarını düşünerek alıp beslemeye kalkıyor. Yalnız zannedilen yavrunun annesi mutlaka yakında bir yerdedir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan buldukları karaca yavrularına dokunmamalarını istiyoruz” dedi.

Karaca gibi yaban hayvanları alıp beslemek isteyenler veya avlayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını da hatırlatan Kandemir, yaban hayvanlarının yavruladığı bir dönemde bulunulduğuna işaret ederek avcılar başta olmak üzere bütün vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı ve titiz davranmalarını istedi. Kandemir ayrıca yörede izinsiz domuz avına çıkılmaması uyarısında da bulunarak izinsiz avlananlar hakkında yasal işlem yapılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız