1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karadeniz, tersane bölgesi oluyor
Karadeniz, tersane bölgesi oluyor

Karadeniz, tersane bölgesi oluyor

Tersanelerin faaliyete geçmesiyle armatörlük firmaları kısa vadede 42 adet tersane, tekne imal ve çekek yeri yatırımı gerçekleştirecek.

A+A-

Ulaştırma Bakanlığı'nın 8 bin 500 kilometrelik kıyısı olan Karadeniz'i tersanelerle donatmak istediğini açıklamasının ardından armatörlük firmaları yatırım yapmak için faaliyetlerini hızlandırdı. Karadeniz'e kıyısı olan 8 ilde armatörlük firmaları kısa vadede irili ufaklı 42 adet tersane, tekne imal ve çekek yerini faaliyete geçirmek için yatırımlarına hız verdi.
Edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin belli başlı ve tanınan armatörlük firmaları kısa vadede Karadeniz'de 42 adet tersane, tekne imal ve çekek yeri yapımı için kolları sıvadı. Trabzon'da 10, Ordu'da 5, Samsun'da 5, Sinop'ta 2, Kastamonu'da 4, Bartın'da 2, Zonguldak'ta 13 ve Sakarya'da 1 olmak üzere 42 adet tersane, tekne imal ve çekek yeri yatırımına hız verildi. Bu projelerden bir kaçının temeli atılırken, diğer yatırımların işlemleri son aşamaya geldi.
 
Karadeniz'de yeni bir sektör oluşturacak olan projeler ve yatırımı gerçekleştiren firmalar şöyle açıklandı:
Trabzon: Yeniçam Tersaneli Projesi (10 adet)
Ordu: Karadeniz Gemi İnşa Sanayi (Ünye), Çillioğlu Gemi Sanayi ve Uluslararası Nakliyat (Fatsa), Gülyalı Tersane (Gülyalı), Pırlant Tersanesi (Gülyalı), Süper Yacht Yatçılık Tekne İmal Yeri (Perşembe)
Samsun: Frekans Gemi İnşaat Mühendislik Tersanesi (Terme), Altın Gemi Deniz Ticaret A.Ş. Tersanesi (Tekkeköy), Samsun Tersane Bölgesi'ne 3 adet (Tekkeköy)
Sinop: Sinop Demirci Köyü Balıkçı Barınağı ve Tersane Alanı Projesi, Yaykıl Taşkınlar Gemi Sanayi Tersanesi (Gerze)
Kastamonu: Berk Cide Gemi ve Yat Sanayi (Cide), Karvelioğlu Denizcilik ve Ticaret A.Ş. Tersanesi (İnebolu), Topal Biraderler Tersanesi (İnebolu), Ay-Bot Tekne İmal Yeri (Cide)
Bartın: Bartın Tekkeönü Tekne İmal Alanı (Kurucaşile), Kurucaşile Tekne İmal Alanı (Kurucaşile)
Zongudak : Cansu Deniz Nakliyat Tersanesi (Kilimli), Yıl-Nak Gemi Söküm Alanı (Kilimli), Madenci Gemi Sanayi Ltd. Şti. (Kdz. Ereğli), Usmed Gemi İnşa San. A.Ş. (Kdz. Ereğli), Med-Yılmaz Gemi Sanayi A.Ş. (Kdz. Ereğli), Ustamehmetoğlu Gemi Tersanesi (Kdz. Ereğli), Ereğli Gemi Sanayi A.Ş. (Kdz. Ereğli), Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi A.Ş. (Kdz. Ereğli), UMO Gemi Sanayi Ltd. Şti. (Kdz. Ereğli), Azim Tersanecilik (Kdz. Ereğli), Alaplı Tersane Alanı- 3 adet(Alaplı).
Sakarya: Gündoğdu Gemi Sanayi Tersanesi (Karasu).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum