1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karadeniz hamsisi için soğuk hava bekleniyor
Karadeniz hamsisi için soğuk hava bekleniyor

Karadeniz hamsisi için soğuk hava bekleniyor

BALIKÇILAR HAMSİ İÇİN HAVALARIN BİRAZ DAHA SOĞUMASINI BEKLİYOR

A+A-

Palamut avında umduğunu bulamayan balıkçılar çareyi hamsi de arıyor.

Akdeniz’de özellikle Orkinos avlayan bazı tekneler bugünlerde hamsi için Karadeniz’e gelmeyi tercih ederken, Antalya'dan Trabzon'a hamsi avına gelen "Oruç Reis" teknesi bunlardan sadece biri.

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Akçakale Limanı'na demir atan “Oruç Reis” adlı balıkçı teknesi hamsi avı için ağlarını son kez gözden geçirerek yırtılan ağları onarıyor.

Ağlara son rötuşları yaptıklarını belirten balıkçılar bu sezon hamsiden az da olsa umutlu olduklarını belirtirlerken, Kasım ayından itibaren Sinop-Hopa arasında hamsi avına çıkacaklarını söylediler.

Geçen sezon hamside istedikleri verimi alamadıkların yakınan balıkçılar, “Geçen sezon hamsi az idi. Bu sene şimdilik tek tük göründü. İyi başlamasını umut ediyoruz. Palamutta fena değildi. Bundan önce Akdeniz’de Orkinos avlıyorduk, şimdi ise hamsi için Karadeniz’deyiz. Denizden boş gelmeyiz, mutlaka bir şeyler avlarız. Hamsi için havaların tam olarak soğuması gerekir" dediler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum