1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. KARADENİZLİLER NAZIM’DA BULUŞTU
KARADENİZLİLER NAZIM’DA BULUŞTU

KARADENİZLİLER NAZIM’DA BULUŞTU

Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Karadeniz Türkü Topluluğu Öğretmenler Günü dolayısıyla bir konser düzenlendi.

A+A-

Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Karadeniz Türkü Topluluğu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda bir konser düzenlendi.

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “Dalga dalga Karadeniz” adlı geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Babal ve çok sayıda Karadenizli vatandaş katıldı.

kons3.20141124214642.jpg

TEK SES, TEK YÜREK OLDULAR
Öğretmenler için şiirlerin okunduğu gecede birbirinden güzel Karadeniz ezgileri hep bir ağızdan söylendi. Salonu dolduran Karadenizli hemşeriler Abdullah Gündüz yönetimindeki Karadeniz Türkü Topluluğu’nun seslendirdiği şarkı ve türkülerle gece boyu keyifli saatler yaşadı.

kons2.20141124214659.jpg

Babal, gecede desteklerinden dolayı Başkan Yaşar’ın boynuna Rize bezinden bir şal takarak teşekkür etti. Karadeniz’in, coğrafyasıyla, tabiatıyla, insanıyla ve türküleriyle ayrı bir güzelliği olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar konuşmasında Karadeniz insanının önemini, kurtuluş mücadelesindeki üstün çabalarını, Nazım Hikmet’ten bir dörtlük okuyarak anlattı. 

kons1.20141124214723.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız