1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karayolları personeli sıkıntıda
Karayolları personeli sıkıntıda

Karayolları personeli sıkıntıda

Şantiyeleri değişen ve zor şartlar altında hizmet vermeye çalışan Rize Karayolları 103. şube şefliğinin 96 personeli ilgi bekliyor.

A+A-

Dilek ASLAN - Yol -İş Sendikası Rize Temsilcisi Hasan Alkan, Rize Karayolları 103. şube şefliğinin Kasım ayı sonunda yıllardır hizmet verdiği şantiyesinden sözlü talimatla çıkarıldığını belirterek 96 personele sahip kuruluşun zor şartlar altında hizmet verdiğini söyledi.
Alkan, “Cumhuriyet tarihinin ilk kuruluşundan beri T.C. Devlet Karayolları; el arabası, kazma ve kürek ile teknolojiden uzak ilkel şartlarla yol yapım çalışmalarına başlamıştı. Her ne kadar teknolojik yeterlilik kazandırılamamış olsa da aynı o günün şevk ve heyecanıyla çalışmalarını sürdüren personelin tüm iyi niyetine rağmen yasal prosedürler gerçekleşmeden 29.11.2006 tarihinde acilen Rize Karayolları 103. şube şefliğinin boşaltılması için sözlü talimat verilmiştir. Bu talimat, D.S.İ ile birleştirilme formatında sadece idari ve yönetici kadrosunun çalışacağı uygun iş şartları göz önünde bulundurularak gerçekleşmiştir. Fakat fiilen işin icrasını gerçekleştiren işçilerimiz, hangi şartlarda çalıştırılacakları belirsiz bir hale getirilerek adeta sokağa terk edilmişlerdir” dedi.
 
Yol -İş Sendikası Rize Temsilcisi Hasan Alkan konuyla ilgili yetkililerin mutlaka bir çözüm üretmeleri gerektiğini de vurgulayarak, “Ben bu işi gerçekleştiren bürokratlara sesleniyorum. İcraat yaparken amaç daha iyi hizmet almak olmalıdır. Ancak bu uygulama tam tersi olmuştur. Bir tarafı yaparken diğer taraf yıkılmıştır. Karayolları çalışanları bir gün Rize belediyesi iş sahasındaki uyduruk yere gönderilmeye çalışılmakta başka bir gün ise eski Köy Hizmetleri binasında kapısı penceresi olmayan bir yere sevk edilmektedir. Daha başka bir gün ise Ağustos ayında bile saat 11.00’a kadar güneş almayan eski taş ocağına yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Bu işçilerden nasıl hizmet bekliyorsunuz? Hayret ediyorum. Bu ne demektir! Bu çalışma şartlarında kar yağdığı zaman yollar sağlıklı açılmayacak. Araçlar asfalt çukurlarında kırılacak. Yol güzergâhında can güvenliği sağlanamayacaktır. Çünkü sağlıksız ve düzensiz bir iş yerinde çalışan personelin hizmet verimi ister istemez minimum seviyeye düşecektir. Diğer illerdeki bürokratlar ve siyasiler bu kurumları güçlendirmek için elinden gelen bütün güçlerini kullanırken biz Rize’nin elinde değerleri kapatılması veya dağıtılmaya çalışılmasını anlayamıyoruz. Sayın Valim, belediye başkanlarım, muhtarlar, siyasiler ve konuya duyarlı tüm kurumlar, hep beraber Rize’nin bu köklü kuruluşu olan karayollarına sahip çıkalım. Rize’ye daha iyi hizmet verecek karayollarına ait bir tesis kurup hep birlikte daha iyi hizmet için mücadele verelim” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
20 Yorum