1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Karikatür krizinin mimarı camide!
Karikatür krizinin mimarı camide!

Karikatür krizinin mimarı camide!

Danimarka’nın ilk kubbeli camisi olan Pakistanlılara ait Nusrat Djahan Camii’nde ilginç bir buluşma gerçekleşti.

A+A-

Caminin 40’ıncı yıl kutlamalarında, karikatür krizinin mimarı Jyllands Posten Gazetesi kültür redaktörü Flemming Rose bir zamanlar kendisine büyük tepki gösteren Müslümanlarla bir araya geldi. Kutlamalara, ABD’nin Kopenhag Büyükelçisi James Cain ile Danimarka’nın Kilise ve Eğitim Bakanı Bertel Haarder de katıldılar. Flemming Rose, Jyllands Posten Gazetesi’nde yayımlanan karikatürlerin, Müslümanları incitmek amacı taşımadığını sadece ifade ve basın özgürlüğü çerçevesinde yayımlandığını söyledi. Flemming Rose, karikatürleri yayımlamaktan pişman olmadıklarını ancak reaksiyonların büyüyeceğini önceden tahmin edemediklerini söyledi.

ABD Büyükelçisi de, Danimarka’daki camilerin ve derneklerin toplumlar arasında dostluk ve kardeşliğe katkıda bulunduğunu söyledi. Kilise ve Eğitim Bakanı Bertel Haarder ise Nusratt Djahan Camii’ne, Flemming Rose gibi bir şahsın davet edilmesinin Müslümanların tolerans ve iyi niyetini gösterdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız