1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kavron'da evler kar altında
Kavron'da evler kar altında

Kavron'da evler kar altında

Kavron yaylasında meydana gelen çığ nedeniyle yayla evlerinin tamamının kar altında kaldığı ve büyük hasar oluştuğu belirtiliyor. Pazar53 ekibi Kavron'da:

A+A-

Yalçın ŞAHİN(pazar53/Özel) - Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder yaylasına 14 kilometre mesafe ve 2 bin 300 metre yükseklikte yer alan turistik Kavron Yaylasında meydana gelen çığ nedeniyle yayla evlerinin tamamı kar altında kaldı.
Yaklaşık 5 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle yayladaki evlerin büyük hasar gördüğü belirtiliyor. Normal şartlarda yaylacıların Mayıs ayının ilk haftasında Kavron’a çıktıkları belirtilirken bu yıl yaşanan afet nedeniyle haziran ayına kadar ulaşımın sağlanamayacağı belirtiliyor. Bu yıl Kavron'a ilk kez Yalçın şahin ve Mehmet Şahin yaklaşık 7,5 saatlik bir yürüyüşle ulaşabildiler. İşte Kavron'da çığ altında sobayı tüttürmeyi başaran pazar53 haber ekibinin fotoğraf makinesi ve kameralarından yansıyan görüntüler:



Kar altındaki kavron yaylasında evlerin tamamen kayboldukları gözleniyor...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum