1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. KETEM PAZAR'DA KANSER TARAMASI YAPTI
KETEM PAZAR'DA KANSER TARAMASI YAPTI

KETEM PAZAR'DA KANSER TARAMASI YAPTI

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi KETEM gezici kanser tarama aracı ile Pazar'da ücretsiz kanser taraması yapıldı.

A+A-

ABDULLAH UZUN
Pazar Belediyesinde bayanlara Kanser taraması yapıldı.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi  KETEM çalışanlarından Dr. Elif Bostan gezici kanser tarama aracı ile ilçe ve beldelerde halkın ayağına gidilerek 40–69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30–65 yaş arası kadınlara serviks  (rahim ağzı) kanseri ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere Kolorektal (Kalın Bağırsak ) kanseri taraması yapıldığını belirtti.

ketem1.20150222000943.jpg

“Ketem Kanser tarama teşhis ve eğitim merkezi olarak Rize Devlet Hastanesi bünyesinde halk sağlığına bağlı olarak çalışmaktayız” diyen Rize Devlet Hastanesi KETEM çalışanlarından Dr. Elif Bostan, yaptığı açıklamada, “Pazar’da halkımıza hizmet amacıyla bugün Cumartesi ekibimiz ile birlikte tarama yapıyoruz. Ebe, Hemşire ve radyolojide görevli arkadaşlarım ile birlikte 40–69 yaş arasındaki bayanlara meme kanseri taraması, 30–65 yaş arası bayanlarda rahim ağzı kanser taraması bir de 50–70 yaş arasındaki erkek ve bayanlara kolon kanseri taraması yapıyoruz. Taramalarımız tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadır. Burada amacımız, sağlıklı olan kesime ulaşıp, sessiz bir biçimde seyreden Kanseri yakalamak olduğu için, ne kadar çok sağlıklı insana ulaşabilirsek, ne kadar çok tarama yapabilirsek, o kadar çok hizmetimizin karşılığını aldığımıza inanıyoruz. Özellikle bayanlardaki meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolon kanserini tarayarak sessiz bir şekilde seyreden kanseri yakalamaya çalışıyoruz. 2014 yılı itibarıyla 40–69 yaş bayanlarda 12 kişide meme kanseri teşhis ettik. Yaklaşık 3 bin 500–4 bin civarında bayana ulaştık. Bunlar hiçbir şekilde kendilerinde kanser olduğunu bilmeyen insanlardı. Biz bayanlarımızı sağlık polikliniklerine ve hastanelerimize muayene olmaları için davet ediyoruz. Bu konuda eğitimler düzenliyoruz. Bu yolla bayanlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız