1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kız ve erkekler birbirine yarım metre yaklaşacak
Kız ve erkekler birbirine yarım metre yaklaşacak

Kız ve erkekler birbirine yarım metre yaklaşacak

Çin yönetimi okul çağında yaşanan çocukluk aşklarına karşı tedbir aldı. Kız ve erkek öğrenciler artık birbirlerine en fazla yarım metre yaklaşabilecek.

A+A-

Çin'de bir dizi ortaöğretim kurumunda öğrencileri romantik ilişkilerden alıkoymak için yürürlüğe giren kurallar tartışma koparttı.

Çin'in Hangzhou şehrindeki okul idaresi, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine en fazla yarım metre yaklaşabileceğini açıkladı.

Wenzhou kentinde bir okul ise öğrencilerin ister karşıt, ister hemcinsleriyle ''yakın ilişkide'' görülemeyeceğini ilan etti.

Okul, “yakınlaşma kuralını” çiğneyen öğrencileri çok sert disiplin cezalarıyla tehdit ediyor.

Çin kültüründe okul çağında yaşanan aşk hikayeleri ''Zao Lian'' (Erken Aşk) diye adlandırılıyor.

Zao Lian'ın gençler üzerindeki olumsuz etkilerini ve karşı cinsin çekiminden kurtulmanın yollarını anlatan internet siteleri, artan sayıda veli ve öğretmen tarafından destekleniyor.

“Erken Aşk”ın okul başarısını olumsuz etkilediği ifade ediliyor. Ancak karşı çıkanlar da var. Kuralların ''barbarca ve baskıcı'' olduğunu söyleyenler de az değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum