1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Köksal Toptan 450 oyla seçildi
Köksal Toptan 450 oyla seçildi

Köksal Toptan 450 oyla seçildi

TBMM'nin 24. başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan oldu. 535 milletvekilinin katıldığı oylamada Toptan'a 450 oy çıktı.

A+A-

Köksal Toptan 450 milletvekilinin oyunu alarak Meclis Başkanlığına seçildi. Tunca Toskay'a 74 oy çıktı.. 7 oy boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı. Sonuçları Şükrü Elekdağ okudu.

TBMM Genel Kurulunda, Meclis başkanı seçiminin ilk turunun gizli oylamasına başlandı.

Geçici Başkan Şükrü Elekdağ'ın oylama ile ilgili hatırlatmalarının ardından, ad çekme yöntemiyle 5 kişilik tasnif heyeti oluşturuldu.

Genç çekildi

Daha önce aday olan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Daha sonra 1. turun gizli oylaması Adana ili milletvekillerinden başladı.

TBMM Başkanı seçimine AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay aday olarak katılıyor.

DTP'liler Erdoğan ve Gül'le sohbet etti

Oylama sürerken DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve bir grup DTP'li milletvekili, Bakanlar Kurulu sıralarına giderek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile tokalaşarak bir süre sohbet etti.

Bahçeli DTP'li Türkle selamlaştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye ili okunduğunda oy vermek için Bakanlar Kurulunun arkasına geçerken, sırada bekleyen DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile selamlaştı.

Sıranın arkasına geçen Bahçeli, oyunu kullandıktan sonra AK Parti sırasının başında oturan eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç ile konuştu.

Oylar sayıldı

TBMM Genel Kurulunda, meclis başkanı seçiminin ilk turunun gizli oylamasında oy verme işlemi sona erdi. Şu anda katip üyeler sayım yaptı.

Milletvekilleri Toptan'ı tebrik etmeye başladı. Toptan da kendisini alkışlayanları başıyla selamladı..

Köksal Toptan 450 oyla Meclis Başkanlığına seçildi. Toptan teşekkür konuşmasında tarafsızlık ve cumhuriyet değerlerine vurgu yaptı.

Toptan'ın bir diğer mutluğu da torun sahibi olmasıydı. Toptan torun sevincini milletvekilleriyle paylaştı ve torunun adına Doruk verildiğini söyledi.

İşte Toptan'ın konuşması:

Cumhuriyetin temel değerlerine daha sıkı sarılacağız.. İnsan hak ve özgürlüklerine sarılacağız. Şanlı geçmişimizden güç alacağız. Zaman çalışmak zamanıdır. Büyük hedefler büyük düşünmekle olur.

AK Parti milletvekiliydim şimdi bütün milletvekilleri benim vekillerimdir. Bütün partiler benim partimdir. Tarafsız gerçekleştireceğim. Amacım bana inanları yanıltmamaktadır. Cenabı Allah'tan dileğim beni mahcup etmemesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum