1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. KTÜ'ye tercihleri bile etkileyecek!
KTÜ'ye tercihleri bile etkileyecek!

KTÜ'ye tercihleri bile etkileyecek!

Rektör “Bu olaylar yüzünden 2007 ÖSS’de aileler KTÜ’yü tercih etmeyebilir. Bunu bekliyoruz ve böyle bir tepkiden endişeliyiz!”

A+A-

KAFELERDE BARINIP SUÇA YÖNLENDİLER
KTÜ Rektörü İbrahim Özen, acı gerçeklere parmak bastı: “Son dönemlerde papazdan tutun da futbolcuların kurşunlanması, Ermeni yazarın öldürülmesine kadar varan olaylar var. Bunlar çok üzücü olaylar. Kentin ve üniversitenin bunları hak etmediğini düşünüyoruz. Arkasında bir örgüt var mıdır, kişisel bir tepki midir, bilemiyoruz. Savcılıkça yapılacak soruşturmayı bekliyoruz. Genç bir nüfus var. İşsiz gibi duruyor. İnternet kafelerde barınıyorlar. TSO’nun ve sivil toplum örgütlerinin desteği var ama bunun artması şarttır. Bu tür olayların önlenmesi için eğitime büyük görev düşüyor. Ailelerin çocuklarıyla ilgilenmesi de önemli bir olgu.”
DİASPORA KAZANDI TRABZON KAYBETTİ
Rektör açıklamasının devamında; “Sonuçta bunlar ülkenin birlik bütünlüğünü bozucu, istikrarı yaralayıcı gelişmeler. Yurtdışından olumsuz yönde çabalar, faaliyetler var. Bunların hepsi bu tür çabaların bir göstergesidir. Çünkü dış güçlere yardım edilmiş gibi bir hava vardır” dedi. Özen, tercihler konusundaki sorumuz üzerine şu karşılığı verdi: “Bizim 2007 ÖSS’de tercih edilmememiz de gündeme gelecektir. Etkilememesi düşünülemez. Tabii ki olumsuz etkileyecektir. Aileler farklı bir kent olarak düşünebilirler. Burada yaşayanların, Trabzon’un bu tür bir olay gündemlerinde yok. İnanıyorum ki Trabzon’daki herkes farklı konularla meşgul. Ama dışarıdaki aday aileleri endişelenecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız