1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kurtlar Vadisi neden kaldırıldı?
Kurtlar Vadisi neden kaldırıldı?

Kurtlar Vadisi neden kaldırıldı?

Kurtlar Vadisi Terör neden yayından kaldırıldı. Bunu RTÜK mü istedi? İşte gerçek neden ve olayın perde arkası;

A+A-

CNNTURK ekranlarında canlı yayına katılan RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kurtlar Vadisi dizisinin yayından kaldırılmasının yapımcı firma ile yayıncı kuruluş arasında olan bir ilişki olduğunu söyledi.
Biz 'kaldırın demedik'
RTÜK'ün, yayıncı kanaldan programın kaldırılmasına ilişkin bir talebi omadığını sadece dizi ile ilgili bazı uyarılarda bulunduğunu söyleyen Akman, "Biz radyo ve televizyon yöneticilerine şunu söylüyoruz, 'Perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor. Siz böyle giderseniz kuralların ihlali sözkonusu olur ve biz de ceza vermek durumunda kalacağız' diyoruz. Daha önce kadın programlarında da bu ihlalleri görmemezlikten gelmeyeceğimizi ve ceza vereceğimizi beyan etmiştik. Televizyon yöneticilerinin hareket kabiliyetlerini engellemek değil amacımız, yapmak istediğimiz tehditle değil, bazı yanlışları önceden söyleyip televizyon kanallarını bu yanlışlardan geri döndüreye çalışmak." dedi.
Yayınlanan diziyi kaldıramayız
Bazı medya yöneticileri kendilerini sansürcülükle suçladığını söyleyen Akman "Ama bazı insanların da bizden beklentileri var, biz bu uygulamaları yapmak için göreve geldik ve gelişmiş ülkelerde de uygulanan Avrupa Yayın Sözleşmesi'ne tabiyiz. Zaten yayınlanmamış bir dizi ile ilgili yayıncı kuruluşa nasıl bir talepte bulunabiliriz ki biz... Yayıncı kanal bize, bu diziyle ilgili kendilerine RTÜK'e gelen şikayetlerin 5-6 katı şikayet geldiğini söyledi. Televizyon yöneticileri zaten büyük tecrübeye sahip insanlar... Onlar bu şikayetleri daha iyi değerlendirmiş ve program hakkında gereğini yapmışlar. Bizi, yayından dizi kaldıran sansürcü bir kurum olarak görmek büyük haksızlık." diye konuştu.
Dizinin tekrar ekrana gelmesine RTÜK'ün nasıl tepki vereceğine ilişkin soruya ise Akman, "Bu tamamen yayıncı kuruluşun inisiyatifinde bir durumdur" diye cevap verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız