1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Lazca şarkı mahkemelik! İZLE
Lazca şarkı mahkemelik! İZLE

Lazca şarkı mahkemelik! İZLE

Şarkısındaki "ben sana bir şeyler anlatıyorum, ama sen inek gibi bakıyorsun" anlamına gelen lazca kelimeler sebebiyle suç duyurusu yapıldı! İZLE

A+A-

Rizeli sanatçı İbrahim Sarı'nın Lazca seslendirdiği ve klip çektiği şarkısındaki "Ben sana bir şeyler anlatıyorum, ama sen inek gibi bakıyorsun" anlamına gelen sözleri bayanları kızdırdı. İstanbul'da, şarkı hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
İbrahim Sarı, son albümünde yer alan "Muço Muço" adlı şarkısında "Memoçer pucisteri, hiçi mutu var ittur (Ben sana bir şeyler anlatıyorum ama sen inek gibi bakıyorsun)" anlamına gelen sözlerinde hakaret bulunmadığını söyledi. İbrahim Sarı, "Klipte oynayan bayana yönelik 'Ben sana sevgimi anlatmaya çalışıyorum ama sen hala bir şey demeyip inek gibi bakıyorsun' şeklindeki sözlerin tepkiyle karşılanacağını hiç tahmin etmedim. Suç duyurusunda bulunanlara da, onların görüşlerine saygı duyuyorum. Ben yöremin kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla böyle bir müzik yapmayı düşündüm. Müzik Lazca, kafiye gereği yazılan sözler Türkçe'ye çevrildiğinde biraz tantana oluyor ama ben asla hakaret içeren bir söz olmadığının bilinmesini isterim. Müzik evrenseldir, nereye çekersen oraya gider" dedi.
İbrahim Sarı'nın tartışılan şarkısı, konser vermek için Ardeşen'e gelen Orhan Ölmez'in Belediye Başkanı Mümtaz Sinan'ı ziyaretinde de gündeme geldi. İbrahim Sarı'nın da hazır bulunduğu ziyarette Orhan Ölmez, müziğin içeriğini öğrenince, "Müzik evrenseldir. Neşet Ertaş'ın bir türküsü var; 'İnsan olarak doğdun, hayvan gibi ölme.' Bu sözleri kim üstüne alınırsa alınsın" diyerek Sarı'ya destek verdi. Başkan Mümtaz Sinan, şarkının sözleriyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum