1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. M. Yılmaz "Başa bela" mı olacak?
M. Yılmaz "Başa bela" mı olacak?

M. Yılmaz "Başa bela" mı olacak?

Rize'deki seçim çalışmalarında Erdoğan için "Başına bela olacağım!" ifadeleri basında yer alan Mesut Yılmaz, mecliste kendine yeni bir misyon ekledi!

A+A-

Yılmaz'dan 'AKP'yi bölerim' iması!
Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz: "Hükümetin her adımını izleyeceğim. Verdikleri sözleri tutmazlarsa o zaman iş değişir. Meclis aritmetiğini değiştirmek için harekete geçerim"




Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, seçimlerden sonra ilk değerlendirmesini Hürriyet gazetesine yaptı. "Hükümetin her adımını izleyeceğim. Verdikleri sözleri tutmazlarsa o zaman iş değişir. Meclis aritmetiğini değiştirmek için harekete geçerim" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

VATANDAŞ GÖRSÜN Eğer, AKP ve Erdoğan, söylediği sözlerin arkasında durmazsa Türkiye, demokrasi içinde çözüm bulmak zorundadır. Bunun için de Meclis aritmetiğinin değiştirilmesi gerekir. Şu anda anormal bir meclis tablosu ile karşı karşıyayız. 341 milletvekili olan bir iktidar partisi var. Demokrasi içinde bir çözüm bulacaksak, vatandaşların A partisinden, B partisine yönelebilmesi için imkan yaratmak lazım. Vatandaş, bu seçeneği, bu potansiyeli görebilmeli.

BENDE İZLEYECEĞİM Bu nedenle şimdi yapılması gereken AKP’yi izlemektir. Ben de izleyeceğim. Eğer AKP’nin tavrında olumlu yönde bir değişiklik olmazsa, Meclis tablosunun değiştirilmesi için elimden geleni yaparım. Böyle bir organizasyon içine girerim. Şu aşamada merkez sağda koparılan gürültünün bir değeri yok. Vatandaş önce iktidarın uygulamaları görmek isteyecektir. Cumhurbaşkanının tavrını görmek isteyecektir. Bunun ilk işareti hükümetin nasıl oluşturucağıdır. Ardından izlenecek olan hükümetin icraatları olacaktır. Ve tabi cumhurbaşkanının tasarrufları çok önemlidir. Bunları gördükten sonra bir hareketten, girişimden bahsetmek daha doğru olur.

ÇELİŞKİ İÇİNDELER Bir yandan cumhurbaşkanını halka seçtirmek istiyorlar, diğer yandan cumhurbaşkanının yetkilerinin kısıtlanmasından söz ediyorlar. Tam tersi, halkın seçtiği cumhurbaşkanının yetkileri fazla olmalı. Esas Meclis’in seçtiği cumhurbaşkanının sınırlı yetkisi olmalı. Bu konuda çelişki içerisindeler. Anayasanın tamamında değişiklik yapmak için CHP-AKP ile MHP-DTP ile uzlaşmaz. Dolayısıyla tam bir değişiklik olmayacaktır. Ancak, parsel ve parçalı değişiklikten söz edilebilir. Meclis böyle bir düzenlemenin altından kalkamaz.

Merkez sağ tutmayabilir

Rize’deki seçim kampanyasında tek başına Meclis’e girmesinin gerekçesi olarak "merkez sağı yapılandırmayı" gösteren Yılmaz şunları söyledi: "Gül söylediği gibi bir cumhurbaşkanı olursa, Tayyip Erdoğan söylediği gibi partiyi merkeze çekerse, o zaman biz ne yaparsak yapalım merkezde yeni oluşum tutmaz. DYP-ANAVATAN birleşmesi birçok faktör nedeniyle gerçekleşmedi. Benim varlığımdan ürkenler oldu. Böyle olmasına üzüldüm."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
43 Yorum