1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mavi Marmara bir kez daha hafızalara kazındı
Mavi Marmara bir kez daha hafızalara kazındı

Mavi Marmara bir kez daha hafızalara kazındı

Terörist siyonist israil eşkıyaları tarafından masum silahsız vatandaşların katledildiği Mavi Marmara saldırısı olayı Çayeli'nde sahnelendi.

A+A-

Filistin’e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine, sözde devlet İsrail'in silahlı eşkiyaları tarafından yapılan terörist saldırının anlatıldığı tiyatro oyunu, Yedi Tepem Sanat Tiyatro Pencere Grubu tarafından Çayeli’nde sahnelendi.

marmara9.jpg

Çayeli Belediyesi ve Çayeli Kent Konseyi organizasyonu ile Çayeli Kültür (Öğretmenevi) Merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Çayeli Kent Konseyi Başkanı Vatan Karakaş; "Bu akşam burada tarihin sayfalarında insanlığın vicdanlarında kara bir sayfa olarak yerini alan mavi Marmara olayını bir nebze olsun hatırlamak adına toplanmış bulunmaktayız. Mavi Marmara olayı bir cesaret timsalidir. 630 aktivistin bebekleri bile gözü kapalı şekilde öldüren terörist sözde bir devlete karşı 630 yiğidin meydan okumasıdır.” dedi.

marmara8.jpg

Kuran’ı kerim tilavetinin ardından başlayan tek perdelik tiyatro oyununda, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı sahneledi.

marmara7.jpg

Aralarında çok sayıda öğrenciin de bulunduğu kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği oyunun başlarında şakalar ön plandayken, saldırı sahnesinin sonrası duygusal bir hava oyuna hâkim oldu.

marmara3.jpg

İzleyenlerin bir kısmı gözyaşlarını tutamazken, oyun seyircilerden büyük alkış aldı.

marmara6.jpg

Oyunun sonunda sanatçıları tebrik etmek için sahneye çıkan Çayeli Belediye Başkanı Atilla Esmen; “Yükü insanlık olan böyle bir geminin yolcuları belki otoriteye sormadılar. Allah rızasını kazanmak için otoriteye sormaya gerek yoktu. Şehitlerin babaları mutlu ki babaları ağlamadılar. Belki de bizim babamız ağlardı. Bu kutsal yola çıkanların gazaları mübarek olsun. İnşallah bu tip girişimler sayesinde belki şehitlerimiz olacak ama dünyadaki siyonizm ve emperyalizmin bitmesine vesile olacaktır.” diye konuştu.

marmara5.jpg

Tiyatro gösterisinin sonunda oyuncular protokol üyeleri ve Çayeli İHH temsilciliği görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

marmara2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız