1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Memur-Sen'den şubelere ziyaret
Memur-Sen'den şubelere ziyaret

Memur-Sen'den şubelere ziyaret

Memur-Sen Rize İl Başkanı Engin Kocabey, üyeleriyle görüş alışverişinde bulunmak üzere başlattıkları ilçe ziyaretleri kapsamında bugün Pazar'daydı.

A+A-

Naci GÜVEN - Memur-Sen Rize İl Başkanı Engin Kocabey Pazar'daki ziyareti esnasında üyeleriyle biraraya gelerek istek ve temennilerini dinledi. Daha sonra bir basın açıklaması da yapan İl Başkanı Kocabey, şu ifadelere yer verdi: "15 Mayıs Sendikaların üye sayılarının tespit edileceği tarih öncesinde ve 15 Ağustos 2007 Toplu Görüşmeler öncesinde hem üyelerimizin haklı talep ve sıkıntılarını yerinde dinlemek hem de yaptığımız çalışmalar noktasında üyelerimizi bilgilendirmek için sürdürdüğümüz ilçe ziyaretlerine devam etmekteyiz. Ve bu bağlamda da bu gün Pazar İlçemizde bu ziyaretlere devam etmekteyiz. Sivil Toplum örgütleri olan sendikaların Kamu çalışanlarının sorunlarının masaya yatırılması ve ortak noktalarda birleşerek hükümetle toplu görüşmelerin sürdürülmesinden yana olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

Sivil Toplum Örgütü olarak sendikalar ancak ortak uzlaşı ile kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayabilirler, Fakat ortak hareket etme noktasındaki Memur Sen’in gayretini engellemek için bu gün bazı sendikalar sendikamıza yalan yanlış iftira dolu ifadeler içeren yayınlar dağıtarak sendikacılık yapmaya çalışmakta, bu durum kamu sendikacılığını ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir.
Diğer taraftan; Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ülkemizde sunî gerginlik ortamı oluşturulmaya, halkımızın yakalamış olduğu huzur, mutluluk ve istikrar ortamı demokrasiyi içine sindirememiş bazı çevreler tarafından bozulmaya çalışılmaktadır. TBMM’nin toplantı yeter sayısı anayasamızın 96. maddesinde, kimlerin Cumhurbaşkanı seçileceği 101. maddesinde ve seçimlerin nasıl yapılacağı da 102. maddesinde açıkça belirtilmiştir. Bu kurallar anayasamızın kabulünden sonra fiilen üç defa uygulanmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinin ifade edildiği anayasamızın 2. maddesinde “Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devlet” olma özelliği ısrarla vurgulanmıştır. Anayasa ve kanunların dışında devletin temel niteliklerine uymayan, birtakım zorlama ve hukuk dışı arayışlarla demokrasinin önünü tıkama çaba ve gayretlerinin, halkın özgür iradesiyle belirlemiş olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tasarruflarını engellemeye yönelik arayışların ülkemize asla bir yararı ve katkısı olmayacaktır.
Bu ve benzeri arayışların bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ortaya çıktığı ve hiçbir zaman halkın ekseriyeti tarafından iltifat görmediği; ancak ülke menfaatlerine zarar verdiği yine kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Önümüzde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sivil toplum örgütü olarak Memur-Sen, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olma özelliğimizin gereği kuralların kişilere göre değiştirilmemesi ve anayasamızda belirtilen seçme ve seçilme özelliklerine sahip herkesin Cumhurbaşkanı olabileceğini yine aynı kanun ve kurallar gereği sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istemesi halinde Cumhurbaşkanı seçilmesinin en tabii hakkı olduğunu belirtir, haksız, maksatlı ve ihtirasla girişilen farklı çaba ve gayretleri kınıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum