1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Mesut Yılmaz, sinyali verdi
Mesut Yılmaz, sinyali verdi

Mesut Yılmaz, sinyali verdi

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, siyasete döneceği mesajını memleketi Rize'den önce Trabzon'da verdi.

A+A-

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, siyasete döneceği mesajını memleketi Rize'den önce Trabzon'da vererek, "4.5 yıllık bir nadas döneminden sonra inşallah bundan sonra da siyasete sizlerle birlikte devam edeceğiz. Şartların eskisine göre daha zor olduğunu biliyorum" dedi.
KTÜ'de AB ile ilgili verdiği konferans sonrası Kunduracılar Caddesi'ni gezen ve esnaflarla görüşen Mesut Yılmaz, Sadri Şener Tesisleri'ndeki Trabzonspor Müzesi'ni gezdi. Kendisine burada Trabzonspor kaşkolu ve forması hediye edilen Yılmaz akşam yemeğinde de Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptığı dönemdeki partisinin Trabzon Teşkilatı'ndaki arkadaşları ile buluştu.

ANAP Trabzon eski Milletvekili Ali Kemal Başaran, eski il başkanı Nazım Özcan, eski parti il yöneticilerinin katıldığı yemekte bir konuşma yapan Yılmaz, eski partilileriyle 4.5 yıl aradan sonra tekrar beraber olmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, "4.5 yıllık bir nadas döneminden sonra, inşallah bundan sonra da siyasete sizlerle birlikte devam edeceğiz. Şartların eskisine göre daha zor olduğunu biliyorum. Hem Türkiye'nin genel şartlarını hem siyasi şartlarının ne kadar zorlaştığının farkındayım. Netice itibari ile eğer bu ülkede yaşıyorsak, eğer Türkiye'de başka bir yere gitmeyi düşünmüyorsak o zaman bu ülkenin insanları olarak, bu ülkeye hizmet etmek bizim görevimizdir. İnanıyorum ki el ele verdiğimiz zaman kişisel meselelerimizi aşıp ortak hedeflerde buluşabildiğimiz zaman tıpkı geçmişte olduğu gibi bu yöreye ve Türkiye'ye önümüzdeki dönemde yapacağımız daha çok güzel hizmetler vardır" şeklinde konuştu.
Kısa Trabzon ziyareti sırasında görüştüğü hemşehrilerinden bunun işaretini aldığını söyleyen Yılmaz, "Yarın da seçim bölgem olan Rize'ye gideceğim ve orada hemşehrilerimle görüşmeler yapacağım. Cuma günü de siyasi geleceğime ilişkin kararımı orda evvela hemşehrilerime sonrada medya aracılığıyla bütün Türkiye'ye açıklayacağım. Ama şartlar ne olur ise olsun hangi siyasi çizgide yolumuza devam edersek edelim, herhalde hepimizin ortak ideali, ortak hedefi tıpkı Anavatan Partisi iktidarı olduğu gibi, 1980'li yıllarda olduğu gibi Türkiye'yi çağdaş dünyayla yarışan, dışa açık dinamik bir topluma dönüştürmektir" diye konuştu. Yılmaz, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Siyasetin kısa mesafeli bir koşu olmadığını, bir maraton olduğunu hatta insan hayatıyla dahi sınırlı olmadığını unutmadan, hepimiz elimizden geldiği ölçüde bu davaya hizmet etmek durumundayız. Geçmişe takılmadan kimseyle herhangi bir çatışmaya, kırgınlığa, kavgaya düşmeden, bu ülke insanlarının potansiyelini, dinamizmini yine bu ülkenin yararına, bu ülkenin geleceği için seferber etme konusunda üstüme düşen görevi yerine getirmektir. Bunun hiçbir makam ile hiçbir siyasi hedef ile sınırlı olmadığını düşünüyorum. Belli bir siyasi hedefe kendimi bağlı hissetmiyorum. Konumum ne olursa olsun her zaman geçmiş de olduğu gibi evvela kendi yöreme sonra ülkeme sonra ülkemde yaşayan bütün insanlara yararlı olmak için siyaset yapmaya devam edeceğim".
Mesut Yılmaz, geçmişte bu yöre için bu ülke için yaptığı hizmetlerin belki aradan geçen zaman içersinde daha iyi anlaşıldığını belirterek, "Belki bizimle ilgili ortaya atılan iddiaların geçerliliği aradan geçen zaman içersinde vatandaşlarımız tarafından daha iyi değerlendirilmiştir. Siyasetin seyircisi konumunda olduğumuz bu 4.5 yıllık dönem Türk demokrasisi açısından kaybedilmiş bir dönem değildir. Tam tersine Türkiye'nin demokratik gelişimine katkıda bulunan bir dönemdir. Vatandaşlarımız siyasi olgunluğuna katkıda bulunan bir dönemdir. Henüz çok daha eksiklerimizin olduğunu biliyoruz. Sadece ekonomik refah ve altyapı açısında değil, demokrasi açısında da eksiklerimiz var. Hukuk devleti açısından eksiklerimiz var. İnsan hakları açısından eksiklerimiz var, ama bütün bunları önümüzdeki dönemde tıpkı geçmişte yaptığımız gibi gidermek için çalışmak bizim için siyaset yapmanın tek amacı olacaktır. Vatandaşlarımıza hizmet etmek, Türkiye'yi dünyada olması gereken yere taşıyabilmek bizim siyaset yapmamızın biricik amacıdır. Bu anlayış içersinde inşallah yolumuza devam edeceğiz" dedi.
"4.5 yıl önce Türkiye'de geçmişte ender rastlanır biçimde halkın 360 küsur milletvekiliyle iktidar yaptığı bir partinin, 4.5 yıl sonra kendisine verilen bu büyük destekle bir Cumhurbaşkanı seçmeye dahi yetmemiş olmasını o iktidarın yeteneği açısından bir değerlendirmesinin yapılması lazımdır" diyen Yılmaz, "Bütün bunların önümüzdeki seçim döneminde medya aracılığıyla değil, vatandaşla doğrudan doğruya kuracağımız köprü ile yapılabileceğini ve bunun da vatandaşımızın önümüzdeki seçimlerde sağlıklı bir karar vermesi açısından hem gerekli hem de yararlı olacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle yola çıkıyoruz. Şahsi hiçbir hedefimiz yoktur. Eğer kendimizi düşünseydik bugünkü hayatımızı sürdürmek bizim için çok daha cazipti, ama kendi hayatınızdan memnun yaşamak yerine hayatından memnun olmayan hemşehrilerimin ve vatandaşlarının dertlerine kendisini adamak insanlara daha fazla haz vermektedir. Bunu başka hiçbir şeyde, başka hiçbir mutlulukla ölçebilmek karşılaştırabilmek mümkün değildir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum