1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mesut Yılmaz parti kuracak
Mesut Yılmaz parti kuracak

Mesut Yılmaz parti kuracak

Eski başbakan parti kuruyor? Kim destek verecek? Nasıl bir parti olacak?

A+A-

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın yeni bir parti kurmak için kolları sıvadığı belirtildi

Son bir ayda merkez sağ ve merkez soldan önemli isimlerle bir araya gelen mesut Yılmaz'ın örnek aldığı model, Japonya'da 1950'lerde yükselişe geçen Sosyalist Parti'ye karşı birleşen merkez partilerin kurduğu Japon Liberal Partisi.

AK PARTİ İLE OLMAZ

Yılmaz'ın bu amaçla, aralarında Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk'un da bulunduğu DYP ve ANAP kökenli pek çok ismin yanı sıra Hikmet Çetin, Celal Doğan, Seyfi Oktay ve Doğan Taşdelen gibi merkez soldan isimlerle de görüştüğü ve 'AKP bu zor dönemi götüremeyecek, Türkiye'nin yeni bir partiye ihtiyacı var' dediği öğrenildi.

MUSTAFA SARIGÜL DE Mİ KATILACAK

Mesut Yılmaz'ın Japon usulü yeni merkez partisinin sol ayağını Hüsamettin Özkan'ın örgütlediği, bunun yanı sıra CHP kongresi sonrasında beklediğini bulamayacağı düşünülen Mustafa Sarıgül'ün de bu harekete katılacağı öne sürülüyor.

Öte yandan yeni partiye destek verenler arasında bazı AKP'lilerin de bulunduğu ifade edilirken, özellikle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın ismi telaffuz ediliyor. İsmi geçenlerden konu hakkında görüştüklerimiz temasları doğrularken, bunun henüz 'fikir cimnastiği' düzeyinde olduğunu vurguluyorlar.

NE SAĞCI, NE SOLCU

Yılmaz, kuracağı partinin ne 'sağcı' ne de 'solcu' olduğunu, bu tanımlamaların miyadını doldurduğunu söylüyor ve bunun için Japon Liberal Demokrat Partisi'ni örnek gösteriyor. Yılmaz'ın, yakın çevresine 'liberal' olarak tanımlanmaktan rahatsız olduğu ve partinin 'merkez partisi' olması gerektiğini söylediği konuşuluyor. Mesut Yılmaz ve ekibinin CHP ve DP kongrelerinin sonucuna göre harekete geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Taraf

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum