1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mesut Yılmaz Rize'de
Mesut Yılmaz Rize'de

Mesut Yılmaz Rize'de

Çayeli ilçesindeki cenaze törenine katılmak üzere Rize'ye gelen Mesut Yılmaz, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulara cevap vermedi.

A+A-

ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Rize'nin Çayeli ilçesinde, ANAP eski ilçe Başkanı Hasan Şuşoğlu'nun babası Ali Rıza Şuşoğlu' nun cenazesine katıldı. Abdullah Gül' ün Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Yılmaz, "15 – 20 gün içinde Rize' ye geleceğim ve bu konularda geniş açıklama yapacağım" dedi.

Eski ANAP Çayeli İlçe Başkanı ve Rize İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Şuşoğlu' nun babası Ali Rıza Şuşoğlu (92) dün gece kalp ve böbrek yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Ali Rıza Şuşoğlu' nun cenaze töreni için bugün Çayeli Merkez Eski Cami' de öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.


Cenazeye Mesut Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz, Rize Valisi Kasım Esen, İşadamı Abdürrahim Albayrak, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, ve Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cami avlusuna gelerek Hasan Şuşoğlu' na başsağlığı dileyen Mesut Yılmaz' a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hemşehrileri ile tek tek tokalaşan Yılmaz, daha sonra bir kuyumcu dükkânına giderek namaz saatini beklemeye başladı.

Burada basın mensuplarının, Başbakan Erdoğan' ın AKP' nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Mesut Yılmaz, "Bugün cenazeye geldim. Siyasi konularda açıklama yapmayacağım" dedi. Yılmaz, gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında ise, "Hayırlı olsun. 15 – 20 gün içinde Rize' ye geleceğim. Bu konularda geniş açıklamalar yapacağım. Bugün başka bir siyasi konu konuşmayacağım" ifadesini kullandı. Bu sırada Yılmaz' a büyük sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşların, "Boyuna posuna kurban olayım", "Her zaman gel özledik seni", "Oy kurban olayım sana" şeklinde hitap etmeleri de dikkat çekti.
Yılmaz daha sonra cenaze namazına katıldı. Ali Rıza Şuşoğlu'nun cenazesi namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum