1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mete: 'Çaykur'a verilen destek özele de verilsin'
Mete: 'Çaykur'a verilen destek özele de verilsin'

Mete: 'Çaykur'a verilen destek özele de verilsin'

TOBB Y.K. Başkan Yrd. Halim Mete: '10 yıllık süreçte Çaykur’a 900 milyon Dolar destek verilmiştir. Özel sektör firmalarına da bu desteğin verilmesi gerekir.'

A+A-

Türkiye odalar Borsalar Birliği(TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Meclis Başkanı Resul Okumuş ve meclis üyelerini ziyaret ederek, Borsada Rize ve çayın sorunlarıyla ilgili toplantı yaptı.

Toplantıya, Rize’nin sorunlarını dinlemek üzere geldiğini ifade eden Mete, “TOBB olarak bizim görevimiz, ticaretin önünde ki engelleri kaldırmaktır. Özellikle bir Rizeli olarak memleketimin sorunlarını aktarmak için buraya geldim. Bu sorunları dinleyip bir rapor hazırlatacağız.  Sonrasında bu raporu ilgili kamu kurum ve kuruluşlara ileteceğiz” dedi.

Özel sektör çay sanayicileri olarak 1.4 Dolar parayı çaydan aldıklarını, bu paranın %44’ü üreticiye verdiklerini ifade eden Erdoğan, “Çay sanayicisinin desteklenmesi gerekir. 10 yıllık süreçte Çaykur’a 900 milyon Dolar destek verilmiştir. Özel sektör firmalarına da bu desteğin verilmesi gerekir. Türk çay sektörünün bir kanuna ihtiyacı vardır. Bunu her fırsatta dile getiriyorum.  Ayrıca Rize’nin gelişimi için hayati önem taşıyan Ovit Tüneli, lojistik merkez, havaalanı ve Samsun’dan Tiflis’e uzanan tren yolunun yapılması için TOBB’dan destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Borsa olarak çay sektörünün gelişimi için projeler ürettiklerini vurgulayan Erdoğan, “Çayla ilgili projeleri daha da geliştirmek istiyoruz. 2014 yılında çay çarşısı projesini başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullanırken, 2014 çay sezonunda özel sektörün taban fiyattan peşin fiyat çay almayı planladığını, 2014 yılında raf fiyatlarının yükseleceğini düşündüğünü belirtti.

Yeni yatırımlar yapılıyor olmasının Rize’nin gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Mete, “Lojistik merkez çalışmaları iyi gidiyor. Organize sanayi bölgesi çalışmalarımızı bitirmemiz gerekiyor. Rize’nin gelişimini sağlayacak her projeye katkı sağlamaya hazırım. Bu konuda bana ve TOBB’a ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum