1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Mevlit şekeriyle gübre dağıttı!
Mevlit şekeriyle gübre dağıttı!

Mevlit şekeriyle gübre dağıttı!

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bir camide babasının ölüm yıl dönümünde mevlit okutan işadamı, cemaate şekerin yanında organik gübre dağıttı.

A+A-

Akçaabat ilçesi Kayalar Mahallesi Camii'nde babasının ölüm yıl dönümünde ruhu için mevlit okutan Eko-Tarım Ürünleri'nin sahibi Asım Ekim, cami cemaatine şeker ve gülsuyunun yanında kullanma kılavuzuyla birlikte tarıma katkı amaçlı organik gübre dağıttı. Yörede okutulan mevlitlerde şekerin yanı sıra yemek, pide, bisküvi, çikolata gibi ikramlarda bulunulan ancak organik gübre dağıtımıyla ilk kez karşılaşan cemaat ise bu olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Asım Ekim, daha önce de okuttuğu mevlitlerin birinde şekerin yanında cemaate Türk bayrağı dağıttığını, şimdi ise geçim kaynağı daha çok tarım olan cami cemaatine tarıma katkı sağlamak için organik gübre dağıtımı yaptıklarını söyledi. Akçaabat'ta tarım arazilerinin oldukça kısıtlı olduğunu ve giderek küçüldüğünü söyleyen Ekim, "Bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Amacım çiftçilerimize yardımcı olmak. Bizim arazilerimiz dar. Az yerden çok ürün almamız lazım. Bunun için de yeni tarım
teknolojilerini kullanmalıyız. Topraklarımız organik tarıma uygun. Bu nedenle cemaate organik gübre çeşitlerinden olan yaprak gübre dağıttık. Bu gübre bölgemizde ilk kez kullanılacak" dedi.

Vatandaşlar ilk kez karşılaştıkları uygulama karşısında önce çok şaşırdıklarını, ancak asıl geçim kaynakları çiftçilik olduğu için gübrenin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, mevlidi okutan Ekim'e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız