1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. MHP Rize'nin çıkarları için el birliğine hazır
MHP Rize'nin çıkarları için el birliğine hazır

MHP Rize'nin çıkarları için el birliğine hazır

MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, Rize’nin çıkarları için iktidar partisi dahil, diğer siyasi partiler ile tek yumruk olabileceklerini söyledi.

A+A-

Gündemi değerlendiren MHP Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz Rize’nin çıkarları için iktidar da dahil olmak üzere diğer siyasi partiler ile ortak hareket etmeye hazır olduklarını belirterek, “Biz MHP olarak Rize için yapılacak her yatırımın arkasındayız. AKP’nin Rize için yapacağı her hizmete ve yatırıma destek veririz. Rize’nin çıkarları noktasında gerektiğinde iktidar veya diğer siyasi partiler ile tek yumruk oluruz. Ancak Rize’nin ve halkımızın zararına olduğunu düşündüğümüz konuların ve mücadelelerin de savunucusu olmaya devam edeceğiz. Rize Milletvekilleri çıkıp Rize’yi uçurduklarını söylüyorlar. Rize’de icra dosya sayısı 30 bin’e ulaşmıştır. İnsanlar Yunanistan kilisesinin Türkiye’deki bankalarına borçludurlar. Bu anlamda Rize’yi uçurdukları doğrudur. 2002’de 4,3 milyon TL olan kredi borcu oranı 73 milyon TL olmuştur. Bu her bir kişinin bankalara bin TL borcu olduğu anlamına geliyor. 5 milyon kişi asgari ücret ile geçiniyor. 2.8 milyon kişi icralık. Ancak insanlara sahte bir cennet yaşatılmaktadır. Türkiye’yi bölmek için AKP’yi hayatta tutanlar Türk insanını bu sahte cennet ile uyutmaktadırlar” dedi.

RİZESPOR KULÜP BAŞKANINA ELEŞTİRİ

Kazmaz, Rizespor’un son haftalardaki kötü gidişatını değerlendirerek kulüp başkanı Metin Kalkavan’a sert eleştirilerde bulundu. Kazmaz, “Rize başbakanlar çıkartmış bir şehir. Türk siyasetinde önemli etkileri olan bir şehir. Bu nedenle Rizespor’un da ayrı bir önemi var. Rizeliyi küçük görenler Rizespor’da başkanlık yapmayı hak etmez. Başkan mali kongrede 45 dakika Rizelilere hakaret etmiştir. Kulübümüzün maçlarına dahi gelmeyen bir başkanı vardır. Rizespor’a başkan olduğu için Rize’nin gururlanmasını bekleyen değil Rizespor’a başkan olduğu için gurur duyması gereken bir başkana ihtiyacımız var.”diye konuştu.

TARAF’IN HABERİNİ YALANLADI

Kazmaz yaptığı açıklamalarda, Taraf Gazetesi’nin Rize ile ilgili olarak yapılması planlanan 5 yıldızlı otel için uygun görülen arazinin bir belediyeden başka bir belediye sınırlarına taşındığını konu eden bir haberin gerçek olmadığını ifade edip, “Gazetede çıkan haber Rize’ye zarar verdi. Yakışmayan bir haber oldu. Doğru yazılmamış bir haberdir. Otel için düşük raiç bedel alınabilmesi için otelin yapılacağı arazinin Rize Belediyesi mücavir alanından çıkartılarak Gündoğdu Belediyesi sınırları içerisine atandığı yazılmış. Gündoğdu Belediyesi zaten kapatıldı. Ne şekilde olursa olsun oteli yapacak firmadan Rize Belediyesi mücavir alanı içerisindeki tarife uygulanacaktır. Belediye kapanmadan önce zaten otelin yapılması düşünülen arazi her iki belediye sınırında iki parçalı bir araziden oluşuyordu. Arazi Gündoğdu Belediyesi kapanmadan önce de zaten iki belediye sınırları içerisindeydi. İlimizin 5 yıldızlı bir otele ihtiyacı var. Bu otelin yapılması için her kesimin destek olması gerekiyor. Buna engel olursak Rize’ye zarar veririz.” dedi.

RİZE’DEKİ YATIRIMLARI ALKIŞLARIZ

MHP İl Başkanı Cem Kazmaz iktidarın Rize’ye yaptığı yatırımları alkışladıklarını belirterek, “Havalimanı, Güney çevre yolu, Ovit Tüneli, Lojistik üst ve yapılması düşünülen 5 yıldızlı otel projesini alkışlarız ve çıkar teşekkür ederiz. Rize’de 30 bine yakın icra dosyası var. Türkiye’de bugün 2 milyon 800 bin kişi kredi kartı borcu yüzünden icralık oldu. Bu paralar Yunan, Rus ve İngiliz bankalarına gidecek” ifadelerini kullandı.

10 NUMARA PROJELER NEREDE?

Rize Belediyesinin 9 aydır görevde olduğunu belirten Kazmaz, “10 Numara projeler ile geldiler, kimse bir numara görmedi. Meydanda minyatür bir tarihi köprü ve değirmen yaptılar. Bunlar mı 10 numara projeler? Belediye blokları yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya, ille de bunlar yıkılıp altında insanlar mı kalması gerekiyor? Timya vadisi projesi nerede? 1 yıldır tek çivi çakılmadı. İnsanlar mağdur ve beklemede”
dedi.

6 İLÇE KONGRESİNİ BİTİRDİK

Kazmaz ilçe kongrelerinin devam ettiğini belirterek, “Bugüne kadar 6 ilçemizin kongresini yaptık, diğer ilçelerimizin kongreleri devam ediyor. İl kongremiz 28 Şubat tarihinde yapılacak ve kongrede il başkanlığı için aday olup olmayacağım Sayın Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin vereceği talimata bağlı. Milletvekilliği adaylığım şu an belli değil. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli liderliğinde MHP Rize il Başkanı olarak görev yapmak bir onurdur” diye konuştu.

DENİZCİ VE GEMİ ADAMI EĞİTİM MERKEZİ RİZE’DE AÇILMALIDIR

“Sayın Rize milletvekillerine ve AK Parti Rize il yöneticilerine açık çağrımızdır” şeklinde konuşmasını sürdüren Kazmaz, “Son aldığımız bilgilere göre T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ülkemizde 7 Merkezde Denizci ve Gemi Adamı Eğitim Merkezi kurma çalışmaları başlatmıştır. Bunlardan ilki İstanbul Tuzla’da açılmıştır. Böyle bir Denizci ve Eğitim Merkezi’ni Türkiye’de Rize’den daha fazla bir ilin hak ettiğini söylemek mümkün değildir. Çünkü tarih boyu yetiştirdiği Kaptanlarıyla, Güverte Zabitleriyle, Çarkçıbaşlarıyla, tayfaları ile yani kısaca gemi adamları böyle bir marka olmuş, denizciliği sevmiş ve yaşam biçimi haline getirmiş başka bir yöre yoktur. Bugün dahi Türk Ticaret ve Balıkçı Filolarında büyük oranda Rizeli görev yapmaktadır. Rize’mizde çok sayıda kontenjanları tamamı ile dolu Denizcilik Lisesi ve Yüksek Okul vardır. Bu nedenlerle T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ülkemizde açacağı 7 Adet Denizci ve Gemi Adamı Eğitim Merkezinden birinin mutlaka Rize’de olması gerekmektedir. Hep birlikte tüm Rize Kökenli Milletvekillerini, İktidarı ve Muhalefeti ile birlikte bu Merkezin Rize’de kurulması için el birliği ile çalışmaya davet etmekteyiz.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız