1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. MİLLETVEKİLİ KARAL PAZAR'DA MORAL BULDU
MİLLETVEKİLİ KARAL PAZAR'DA MORAL BULDU

MİLLETVEKİLİ KARAL PAZAR'DA MORAL BULDU

Pazar'da İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Rize Milletvekili Hasan Karal, esnaf ziyaretlerinde de bulundu

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
AK Parti Rize Pazar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Pazar Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

akparti1.20130625102220.jpg

Toplantıya AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize İl Başkanı Hikmet Ayar,  Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, Pazar ilçe yönetim kurulu üyeleri, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İl Genel Meclis Üyeleri Rasim Çorbacı ile Leyla Veyisoğlu, Pazar eski belediye başkanı Naci Atabey, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Pazar Kadın Kolu ve Gençlik Kolları teşkilatları, temsilciler, mahalle başkanları, köy başkanları ve üyeler katıldı.

ademyildiz.20130625102541.jpg

ADEM YILDIZ: “SON 10 YILDA CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARI YAPILDI”

Sunumların ardından toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan hizmetlerden daha fazlasını, son 10 yılda Pazar’a kazandırdıklarını söyleyerek, “Önümüzdeki dönemde yerel seçimler, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve devamında da genel seçimler yapılacak. Bu seçimlerden başarıyla çıkmanın temelinde çok çalışmak vardır. Pazar olarak her dönemde oylarımızı yükselterek istikrarlı bir çıkış elde ettik. Eğitimde önemli yatırımları aldık. Yüksekokulumuzun ardından Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'ni Pazar'a kazandırdık. Birçok ilköğretim okulu ile lisemizi yeniledik. Bazı okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirdik. Şu anda Pazar İlköğretim Okulu ve Endüstri meslek Lisesi’nin inşaatları bitmek üzere. Halk Eğitim Merkezi’ni, Öğretmenevi’ni, Kız Öğrenci Yurdu’nu,  Kapalı Spor Salonu, Bölge Adliyesi ve Bölge Hastanesi’ni biz inşa ettik. İnşallah, inşaatı devam eden Aile Sağlığı Merkezi binamızın tadilatının Ağustos ayında bitmesiyle beraber vatandaşlarımız tedavi hizmetlerini buradan da alacak. Çok sıkıntısını çektiğimiz Kaçkar devlet Hastanesi’nin acil doktor ihtiyacını karşılamak için son olarak il başkanımız, milletvekilimiz ve bakanımızın katılımıyla; Sağlık Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonrası, 5 uzman doktoru buraya dahil etmiş durumdayız. Yakında hastanemizde göreve başlayacaklar. Sporda da merkezi hükümetimizle yapılan istişareli çalışmalar sonrası, ilçemizde sportif başarılar ardı ardına gelmiştir. Mahalle ve köy yollarımızın standartlarını yükselterek, yol genişletme çalışmalarını sürdürmekteyiz. Beton, parke, asfaltlama çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Kısacası; eğitim, ulaşım, sağlı, spor alt yapı ve üst yapıda daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok hizmete imza attık. Yeni Hükümet konağımızın ihalesini yaptık. İnşallah yakın zamanda şehir merkezinin çehresini güzelleştirecek çok nitelikli bir projeyi daha ilçemize kazandıracağız. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan hizmetlerden daha fazlasını, son 10 yılda ilçemize kazandırdık. Bu çalışmalarımız gerektiği gibi anlatabilirsek insanlarımıza bunları ulaştırabilirsek, inanıyoruz ki bugüne kadar almış olduklarımızdan daha çok iyi bir sonuçla başımızı taçlandıracağız." diye konuştu.

ahmetbasa.jpg

AHMET BASA: “BİZE ‘NE YAPTINIZ?’ DİYENLERE İCRAATLARIMIZLA CEVAP VERİYORUZ”

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa da yaptığı konuşmada, "29 Mart 2009 yılında belediye olarak yola çıkarken dağıttığımız broşürde vaat ettiğimiz hizmetlerin birçoğunu fazlasıyla, ilçe başkanım, il genel meclisi üyelerimiz ve şahsımla birlikte, çok değerli milletvekillerimiz, bakanımızın yardımlarıyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kendilerine, il başkanımız da dahil olmak üzere çok teşekkür ediyorum katkılarından dolayı. CHP belediyesiyle bizim belediyemiz arasındaki farka birkaç örnekle değineceğim. Yollar bakımından bize yapılanları görmezden gelip ‘Ne yaptınız?’ diyorlar. Ben de kendilerine soruyorum, ‘Ne yapmıştılar ki bizden ne bekliyordular?’ Yolların durumu belliydi. 4 yılda hala yapa yapa bitiremedik. 7–8 bin metre beton döktük. Hala daha devam ediyoruz. 8 bin metre daha ihalesini yaptık. Bir kısmını zaten döktük. Kendileri her halde bunları görmüyorlar. ‘Ne yaptınız?’ diyorlar hala. Ayrıca ‘Allah razı olsun’ diyoruz, başlamıştılar su projesine. Önceden gidenler bilirler. Seçim üzeri yaptıkları çalışma ‘Ne olursa olsun bir başlayalım’ şeklinde, bitirmeyi planlamadan, 2009’dan sonra sanki belediye kapanacak gibi davranarak yapmışlardı. Şu anki tesisler inşallah 1–2 ay içinde bitecek. Arıtma tesisimizde bir problem oldu. O da önceden planlanmamış bir yerden dolayı sorun çıktı. Ama 1–2 ay içinde tamamlayacağız inşallah. Bunların belediyecilik anlayışı dediğim gibi, bu şekilde sadece ‘Ne yapıldı?’ mantığıyla yürütülüyor. Biz Allah’ın izniyle seçim broşüründe vaat ettiğimiz hizmetlerin birçoğunu fazlasıyla bitirmiş durumdayız. Eski belediye binasına 200–300 milyar masraf edildi. O masraftan sonra 4–5 ay geçti ve orayı terk ettiler. Kimseye de neden terk edildiğini söylemediler. Buraya vatandaşı 4–5 kat yukarı çıkarttılar. Su tahsilâtı aşağıda, kendileri yukarıda iş yaptılar. Sayın Başbakanımız geldiğinde burayı işaret ettiler. Bu bina da atıl durumdaydı. Bize dediler ki ‘Kültür merkezini nasıl belediye binası yaparsınız?’ Buyursun gelsinler. Burada ne eksik? Belediye de var kültür hizmeti de var, kütüphane de var. Biz işlerimizi planlı, projeli yapıyoruz. Söylediklerimizin çoğunu gerçekleştirdik. Seçime kadar da fazlasıyla bitirmiş olacağız” dedi. 

hasankaral.20130625102935.jpg


HASAN KARAL: “HÂKİMİYET MİLLETİNDİR”

Toplantıdaki konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise "Sevgili kardeşlerim, kurulduğu günden bu güne kadar milletin desteğiyle çığ gibi büyüyen bir aileyi dağıtmak istediler. AK Partinin bu önlenemez yükselişine bir dur demek için ülkemizde eski tarihlerde olduğu gibi türlü türlü oyunlara başvurdular" ifadelerini kullandı.

Karal "AK Partiyi sandıkta yenemeyeceklerini anlayan bazı mihraklar, artık mertliği bir kenara bırakmış durumdadırlar. İstanbul Gezi parkını bahane ederek AK Partinin siyaset hayatına son vermek, onun kutlu liderini devirmek istediler. Geçmişte Adnan Menderes’i ipe götürenler, Turgut Özal'ın ipini çekenler, aynı senaryoyu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da yazmak istediler. Ancak bu milletin bu tür oyunlara artık karnı tok. Bu ülkede iktidara kim gelirse gelsin, sandıktan kim çıkarsa çıksın, bu ülkenin sahibi yine biziz diyen, biz ne dersek o olur, biz hangi manşeti istersek gazetelerde o çıkar, Bakanlar bizim isteklerimiz doğrultusunda hareket eder, milletvekilleri bizim istediğimiz zaman parmak kaldırır diyen o zihniyetler, artık Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti’yle son bulmuştur. Kimse kusura bakmasın!  Artık hâkimiyet milletindir. Ve bu millet yaklaşan seçimlerde sandıkları patlatarak gereken cevabı en iyi şekilde verecektir" şeklinde konuştu.

hikmetayar.20130625103048.jpg

HİKMET AYAR: “BİZ BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK”

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'dan sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ise "Sayın Vekilimiz bazı konuları değerlendirerek gereken mesajları verdi. Kısa bir ek olarak şunu söyleyebilirim ki, değerli kardeşlerim bu bir film. Birçoğumuz bu filmi daha önce izledik. 28 Şubat sürecinde,  2003 de Seçimlere sokulmayan Başbakanımızla, darbe planlarında ve buna benzer filmlerle bunları izledik. Şimdi de son çıkan filmi izliyoruz. Bugüne kadar bu filmlerin hiç birinde başarılı olamadılar. Çünkü bu olaylar karşısında dik duran bir lider ve o liderin yanında yine dik duran bir millet var. Milletin oyu ile gelen, ancak milletin oyu ile gider" ifadelerini kullandı.

karal1.20130625103110.jpg

ESNAF ZİYARETLERİ

Toplantının ardından Hasan Karal, beraberindeki ilçe başkanı Adem Yıldız, belediye başkanı Ahmet Basa ve diğer partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu.

karal3.20130625103542.jpg

Karal'ı karşısında gören Pazarlılar sorunlarını ileterek destek istediler. Yaşanan süreçle ilgili Karal'a destek veren bazı vatandaşlar,  "Dik durun, diklenmeyin. Allah sizinle" şeklinde telkinlerde bulunurken bazı vatandaşlar da "Pazar'a hiçbir yatırım yapılmıyor. Seçimlerde Pazar'ın vekiliyim dediniz ama bize sahip çıkmıyorsunuz." şeklinde sitemlerde bulundular.

karal4.20130625103659.jpg

Karal, sorunlarla ilgili ilçe başkanı Adem Yıldız ve İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı’ya notlar aldırdı.

fotogaleri.gif

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
85 Yorum