1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. MİNİK DİLAY İÇİN EL ELE VERDİLER
MİNİK DİLAY İÇİN EL ELE VERDİLER

MİNİK DİLAY İÇİN EL ELE VERDİLER

Rize Valiliği ve Hayırseverler kanser hastası 4 yaşındaki Dilay Çap'ı yaşatmak için kolları sıvadı.

A+A-

Rize Fındıklı’da yaşayan dört yaşındaki Şükriye  Dilay Çap, 1 yaşından bu yana kulak ağrısı şikâyetiyle ortaya çıkan, dünyada çok nadir görülen, vücutta Langerhans hücreleri adı verilen bağışıklık sistemi hücrelerinden vücutta fazla üretildiği bir bozukluk olan ‘langerhans hücreli histiositozis’ hastalığı ile mücadele ediyor.

Fındıklı Çağlayan Köyünde oturan Çap ailesi,  minik Dilay’a yardım elinin uzatılmasını mutluluk gözyaşları ile karşıladı.

dilay2.jpg

Rize Fındıklı’da yaşayan Gülperi-Hatay Çap çiftinin dördüncü çocukları 4 yaşındaki Dilay’ın, HacettepeÜniversitesi Hastanesi Çocuk Onkolojisi Bölümü'nde tedavi gördüğünü ve bir yaşından bu yana sıkıntılı olduğunu söyleyen anne Gülperi Çap,  sürekli tahlillerin yapıldığını belirterek şöyle konuştu:  "Allah herkesten razı olsun. Devlet yetkilileri ve hayırseverler tarafından her gün kapımızın çalınmasından çok mutluyuz. Şu an yaşadığım mutluluğu dilerim tüm kanserli insanlar yaşasın. Umarım bu süreç onlar için de bu denli hızlı ilerlesin. Elimizden tutuyorlar. Bizlere yardımcı oluyorlar. Muhtaç vatandaşlara sahip çıkıyorlar. Çocuğumun Ankara’ya götürülmesinden tutun oradaki ortamın hazırlanmasına kadar ilgileniyorlar. Bu durum karşısında çok sevindik." diye konuştu.

dilay1.20141227163832.jpg

“NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”
Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı , Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın eşi  Pınar Karaman, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı’nın eşi Esma Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın eşi Sevim Doğan, Fındıklı Kaymakamı Fikret Karaman’ın eşi Pınar Karaman, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, dernek yönetim kurulu üyeleri, Genç Müsiad  Rize Başkanı Esra Alemdaroğlu  ve  hayırseverlerle birlikte  Şükriye Dilay Çap’ı evinde ziyaret etti.

Daha önce de minik Dilay’ı hastanede ziyaret eden Bayan Yazıcı, "Her zaman bu ailenin yanındayız ve onları sonuna kadar destekliyoruz. Onların çocukları bizim çocuklarımız. Onlara elimizden gelen desteği vereceğiz. "dedi.
Bayan Yazıcı, " İlimizdeki hasta, yaşlı, mağdur ailelerimizi ziyaret ederek onların yanında olduğumuzu hissettirmeli, devletin sıcak elini uzatmalıyız. Toplum içerisinde hem psikolojik, hem de sosyolojik olarak daha rahat hale gelmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Bu ailemize ve çocuklarına elimizden gelen yardımı yapıyoruz ve yapacağız. Dilay yavrumuzun sorunların çözümü için özverili çalışmaları için başta Ardeşenli, Çayelili, Rizeli iş adamlarımıza, esnaflarımıza olmak üzere tüm hayırsever, duyarlı vatandaşlarımıza, Rize kanserle mücadele ve yaşam derneğine, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım." dedi.

FINDIKLI KAYMAKAMLIĞI YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI
Tedavi giderlerinin ve ihtiyaçlarının karşılanması için Valilik izniyle yardım kampanyası başlatıldı.
Rize Valiliği talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri ailenin evinde durum tespiti yaptı. Durum tespiti neticesinde Dilay Çap’ın lise ve ortaokulda okuyan 2 ablasına okul bursu bağlandı. Sağlık İl Müdürlüğü ile yapılan görüşme neticesinde gerekli durumlarda ve kontrollerinde hastanın Fındıklı Çağlayan köyündeki evinden,  Rize devlet hastanesine ve hastaneden eve ulaşımı için araç tahsisi yapıldı. Bu arada Fındıklı Kaymakamlığı tarafından hastalığın tedavisi Ankara’da yapıldığı için gerekli yol ve tedavi masrafları için birçok kere nakdi yardım yapıldı.
Minik Dilay’ın tedavisi Ankara Hacettepe Üniversitesi hastanesinde yapılıyorr. Ailenin maddi durumu elvermediği için Ankara’da yapılması gereken takip, tedavi ve kontrolleri düzenli yapılamamış ve bu süreçte hastalık giderek kötüleşmişti. Ailenin yüklü miktarda borcu ve emekli maaşlarında kredi kesintisi olmakta. Minik Dilay, Ankara’da kemoterapi tedavisine devam ediyor. Tedavisi artık daha iyiye gidiyor ve önümüzdeki aylarda kemoterapi tedavisi bırakılması ve ilaç tedavisi ile yaşam mücadelesine devam edecek.
Fındıklı Kaymakamlığı Hatay Çap’ın kızını tedavi ettirmek için emekli maaşına icra konulmasından dolayı oluşan 100 bin TL’lik borcu bitirmek üzere tedavi gören kızları Şükriye Dilay Çap adına bir hesap oluşturdu. Hatay Çap’ın ve ailenin üzerindeki icra borçları kesilerek emekli maaşına kavuşması ve kızlarını rahat bir şekilde tedavi ettirebilmeleri için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.
Ziraat Bankası
Hesap No: 66097126-5002
İban No: TR100001000443660971265002
Hesap Adı: Şükriye Dilay ÇAP

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız